Gündem

Kadın terörist kendisini patlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Kadın terörist kendisini patlattı
25-10-2024 17:14
25-10-2024 17:36

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yeni bilgileri açıkladı.

YARALANAN TERÖRİST KENDİNİ İMHA ETTİ

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle: 15.26'da TUSAŞ’ın nizamiyesine geliyor masum insanlara ateş saçıyor. Şehit olan arkadaşlarımız var. Kendisi yaralanmasına rağmen kahraman Atakan Şahin ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. Yaralandığını gören kadın terörist kendini imha ediyor.

HAVA UNSURLARI BÖLGEYE GELDİ

İki zırhlı araç ile saldırıdan 14 dakika sonra özel harekat gidiyor. Süratle jandarma ve polis özel harekat oraya hareket ediyor. En kısa sürece 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor. Hava unsurları da bölgeye gidiyor. 15:30’da kadın terörist kendini imha ediyor.

ŞOKA GİREN TERÖRİST EL BOMBASI ATTI

15.52’de zırhlı araçla gelen ekip erkek teröristi akademi binasının oraya gidiyor. 17 kahraman oraya giriyor, şoka giren terörist 2 el bombası atıyor. Binada yukarı doğru kaçmaya başlıyor. Orada çatışma başlıyor.

REHİN OLAYI YAŞANMADI

İçeride hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı. Biz içeriye girmekte geç kalsaydık, bunu konuşuyor olabilirdik. Hiçbir şekilde arkadaşlarımızın rehin alma durumu olmadı. 

TUVALETTE KENDİNİ PATLATTI

Panikleyen terörist daha sonra 2. katta tuvalete sıkışıyor. 16:40’da çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Hiçbir özel harekat ve jandarmada yaralanma yok. Bütün bunlar olurken JÖH orada vatandaşlarımızın sahipsiz olmadığını gösteriyor. 730 arkadaşın tamamı 20 dakikada geliyor.

KAMUOYUNU YANILTMAYIN

Bazı sosyal medyada ve diğer yayınlarda üzücü şekilde terörist sayısını farklı yansıttı. Kamuoyunu lütfen yanıltmayın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER