Bursa

Kadın ve Çocuk Akademileri’nde etkinlikler başladı

Nilüfer Belediyesi’nin kırsal nitelikteki mahallelerde kurduğu Kadın ve Çocuk Akademileri’nde koronavirüs pandemisi nedeniyle etkinliklere verilen ara sona erdi. İlk etapta Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi ile Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nde hem çocuklara, hem de kadınlara yönelik etkinlikler başladı.

Kadın ve Çocuk Akademileri’nde etkinlikler başladı
01-07-2020 16:59

Koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart’tan bu yana faaliyetlerine ara veren Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Kadın ve Çocuk Akademileri’nde etkinlikler kontrollü ÅŸekilde yeniden baÅŸladı.

Nilüfer Belediyesi’nin hem kadınların toplumsal yaÅŸam içindeki aktif rolünü desteklemek, hem de çocukların geliÅŸimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade etme güçlerini ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirdiÄŸi Kadın ve Çocuk Akademileri, yaz ayları boyunca bulundukları mahallerde yaÅŸayanların hayatlarına dokunmaya devam edecek.

Kadınların, çocukları ile birlikte aynı binada farklı etkinliklere katılma ÅŸansı bulduÄŸu akademilerde, yaz döneminde çeÅŸitli atölyeler düzenlenecek. Yeni dönemde bu kapsamda ilk olarak Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi ile Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nde atölyeler baÅŸladı.

Kadınlara yönelik ilk olarak Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nde keçe ve Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nde de ahÅŸap boyama kursları hayata geçirildi. Kurslar, koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafeye uygun düzenlenmiÅŸ atölye ortamında düzenleniyor. Maske takarak, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat ederek atölyelere katılan kadınlar, salgın nedeniyle uzun süredir evlerde kaldıklarını belirterek “Atölyelerin yeniden baÅŸlaması bizim için çok güzel oldu. Yeniden etkinliklerle burada buluÅŸup birlikte üretmekten son derece mutluyuz” diye konuÅŸtular.

Çocuklar için daha çok açık hava etkinliklerinin düzenlendiÄŸi Akademi’lerde, kadınlara yönelik Ä°ngilizce kursları da yakında baÅŸlayacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER