AsayiÅŸ

Kadir Şeker’in kurtarmak için katil olduğu Dırla’nın bir suçu daha ortaya çıktı

Kadir Şeker’in kurtarmak için katil olduğu Dırla’nın bir suçu daha ortaya çıktı
13-01-2021 20:15

Kadir Åžeker’in kurtarmak için katil olduÄŸu Dırla’nın bir suçu daha ortaya çıktı
Konya'da 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Åžeker'in öldürdüÄŸü sevgilisi Özgür Duran'ın elinden dayak yerken 
 
Kentte üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Åžeker, geçen yıl 5 Åžubat akÅŸamı kaldığı teyzesinin evine giderken, Selçuklu ilçesi Yeni Ä°stanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda, Özgür Duran’ın sevgilisi AyÅŸe Dırla’yı dövdüÄŸü gerekçesiyle olaya müdahale etmek istedi.

Åžeker, çıkan arbedede Duran’ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanan Åžeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 14 Ekim’de önce ömür boyu hapse çarptırıldı.

Ceza, suçun ‘haksız tahrik’ altında iÅŸlendiÄŸi gerekçesiyle önce 15 yıla, ‘iyi hal’ indirimiyle de 12,5 yıla indirildi.

O KADIN, 900 GRAM EROÄ°NLE YAKALANIP TUTUKLANDI 

Kadir Åžeker’in kurtarmaya çalıştığı AyÅŸe Dırla ve dini nikahla birlikte yaÅŸadığını öne sürdüÄŸü Murat Hanlı, 29 Ekim’de yanlarında 900 gram eroinle yakalanmaları sonucu mahkemece tutuklandı.


Dırla, mahkemedeki ifadesinde, “Ben uyuÅŸturucu kullanmıyorum. Murat uyuÅŸturucu bağımlısı. UyuÅŸturucuyu kullanmak için aldı. O gün akÅŸam eve paketle geldi. Ben de görünce kızdım. Tekrar uyuÅŸturucu bağımlısı olmasını istemiyordum. Geri götürmek istedik. UyuÅŸturucuyu aldığımız mahalleye geldiÄŸimizde polis bizi yakaladı” dedi.

4 GÜN ÖNCE 1 KİŞİNÄ°N BIÇAKLANDIÄžI KAVGAYA KARIÅžMIÅž

AyÅŸe Dırla’nın, Murat Hanlı ile birlikte uyuÅŸturucuyla yakalanmadan 4 gün önce de merkez Karatay ilçesi DoÄŸuÅŸ Mahallesi’nde kavgaya karıştığı ortaya çıktı.

Hanlı’nın kardeÅŸi Åž.D.’nin, aralarında husumet olan Muhammed DelibaÅŸ (31), Eyüp DelibaÅŸ (20) ve Fatih DelibaÅŸ (18) ile kavga ettiÄŸi, bu sırada Fatih DelibaÅŸ’ı bıçakladığı belirlendi.

Olaydan sonra gözaltına alınan Åž.D.’nin, ifadesinde, kavga sırasında aÄŸabeyi Murat Hanlı ve AyÅŸe Dırla’nın da bulunduÄŸunu söylediÄŸi öÄŸrenildi.

Åž.D., savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, soruÅŸturma sürüyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER