AsayiÅŸ

Kanalizasyon borusu patladı ev ve iş yerleri su bastı

Kahramanmaraş’ta karayolu üzerinde yapılan üst geçit çalışması sırasında iş makinesi operatörünün ana kanalizasyon borusunu hasar vermesi çevresinde bulunan ev ve işyerlerinde su baskınına neden oldu.

Kanalizasyon borusu patladı ev ve iş yerleri su bastı
14-01-2018 02:12

KahramanmaraÅŸ-Kayseri karayolu üzerinde yer alan Hal KavÅŸağında yüklenici firma tarafından yapılan üst geçit çalışması sırasında iÅŸ makinesi operatörü kazı alanında kanalizasyon borusunu fark etmedi. Bölgenin ana kanalizasyon hattı olan borunun kırılmasıyla birlikte çevresinde yer alan yerleÅŸim alanlarını lağım suları bastı. YoÄŸun kokunun kaynağını öÄŸrenmek için evlerinin balkonuna çıkan vatandaÅŸlar gördükleri karşısında ne yapacaklarını ÅŸaşırdı. Evlerinde mahsur kalan vatandaÅŸlar, merdiven boÅŸluÄŸunun sular altında kalması nedeniyle itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Ä°hbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, itfaiye merdiveniyle evlerinde mahsur kalan vatandaÅŸları tek tek aÅŸağı indirdi. Suyun boÅŸaltılması için KASKÄ° tarafından olay yerine çok sayıda vidanjör ve personel sevk edildi. Su baskının da herhangi bir yaralanma olmaz iken, ev ve iÅŸyerlerinde maddi hasar oluÅŸtu.

YaÅŸanan su baskının iÅŸ makinesi operatörünün hatasından kaynaklandığını öne süren Gayberli Mahalle Muhtarı Hacı Köse, “Üst geçiÅŸ çalışması sırasında KASKÄ° tarafından verilen kanalizasyon haritasına raÄŸmen yanlış yere vurmuÅŸlar. Kanalizasyon borusu hasar görmesiyle birlikte çevrede yer alan ev ve iÅŸyerlerini su bastı. Belediyemizin anında müdahalesi yaÅŸanan sorunun büyümesini önledi. Su baskınında herhangi bir yaralanma olmaz iken maddi hasar oluÅŸtu” dedi.

Su baskını nedeniyle evinin büyük çapta hasar gördüÄŸünü iddia eden mahalle sakinlerinden Ä°smail Özer, maÄŸdur olduklarını ifade ederek zararının karşılanmasını istedi.

Bölgede yapılan su boÅŸaltma çalışmalarının sabah saatlerine kadar devam edeceÄŸi bilgisi üzerine ev sahipleri geceyi yakınlarının yanında geçirmek için ikametlerinden ayrıldı.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER