AsayiÅŸ

Kapkaççılar önce kameralara, sonra polise yakalandı

İstanbul’da 3 ilçede çok sayıda kapkaç olayını gerçekleştiren 2 kişi, önce güvenlik kameralarına sonra polise yakalandı.

Kapkaççılar önce kameralara, sonra polise yakalandı
01-05-2019 17:16

Son zamanlarda motosiklet kullanmak suretiyle kapkaç olaylarına karışan 1’i kadın 2 kiÅŸiyi yakalamak için harekete geçen Zeytinburnu Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri, ÅŸüphelilerin kimlik tespiti için geniÅŸ çaplı bir araÅŸtırma baÅŸlattı. Olayların gerçekleÅŸtiÄŸi bölgelerde güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, ilk önce kapkaç olaylarında kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Daha sonra ÅŸüphelilerin kimliÄŸini belirleyip motosikleti kullanan V.S. ve kapkaç olayını gerçekleÅŸtiren A.Åž.’yi operasyonla yakaladı.

ÇALINAN TELEFONLAR SAHÄ°PLERÄ°NE TESLÄ°M EDÄ°LDÄ°
Yapılan çalışmalarda ÅŸahısların Zeytinburnu’nda 5 kapkaç, 1 gasp ve 1 motosiklet hırsızlığı gerçekleÅŸtirdiÄŸi öÄŸrenildi. Åžüphelilerin ikamet adreslerinde yapılan aramalarda ise 4 adet motosiklet kaskı, 3 adet motorcu montu ve 1 motosiklet sepeti ele geçirildi. Yapılan incelemelerde ele geçirilen suç unsurları ile kamera görüntülerinde kullanılan kıyafetlerin aynı olduÄŸu tespit edildi. V.S isimli ÅŸüphelinin yakalandığında üzerinde bulunan 2 adet telefonun Fatih ilçesinde gerçekleÅŸtirmiÅŸ oldukları kapkaç olayları ile baÄŸlantılı olduÄŸu belirlendi. Åžüpheliden ele geçirilen telefonların ise sahiplerine ulaÅŸtırıldığı ifade edildi.
Fatih ilçesinde 5 ve Güngören ilçesinde de 1 ayrı kapkaç suçunun da faili olduÄŸu öÄŸrenilen V.S ve A.Åž çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

KAPKAÇ ANLARI KAMERADA
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, ÅŸüphelilerden birinin motosikleti kullandığı diÄŸerinin ise kapkaç olayını gerçekleÅŸtirdiÄŸi görülüyor. VatandaÅŸların elinden telefonunu, kollarından çantalarını çalan ÅŸüphelilerin bir baÅŸka olayda motosikleti çalarak uzaklaÅŸtığı görülüyor.
(Caner Sönmez - Davut Has/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER