Bursa

Karacabey’de ulaşıma engel olan yapı ortadan kaldırıldı

Karacabey Sırabademler Mahallesi’nde bir kısmı yola taşan ve yıllardır o yolu kullananlar için engel teşkil eden yapı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince önceki gün yıkıldı.

Karacabey’de ulaşıma engel olan yapı ortadan kaldırıldı
06-04-2022 13:46

Karacabey, ‘Daha yaÅŸanabilir bir Karacabey’ hedefiyle, Karacabey’in dört bir yanında hem yaparak hem de yıkarak çalışmalar sürüyor. Karacabey Sırabademler Mahallesi, Åžükrü Keskin Sokak’ta yer alan ve bulunduÄŸu konum itibariyle yola taÅŸarak yolun daralmasına sebep olan yapı, önceki gün BüyükÅŸehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi ekipleriyle birlikte yıkıldı. 1975 yılında yapıldığı belirtilen yapı yıllarca ulaşıma engel teÅŸkil etmiÅŸ ve sıkça ÅŸikâyet konusu olmuÅŸtu. Tüm bunların sonunda, 494 metrekarelik 2 katlı binanın kamulaÅŸtırması Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bu çerçevede Karacabey Belediyesi ve Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri binanın yıkılarak ortadan kaldırılmasını saÄŸladı.

Yıkıma katılan Belediye BaÅŸkanı Ali Özkan, “Kentimizi bazen yaparak, bazen yıkarak güzelleÅŸtirmek gerekiyor. Bu bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın yıllardan beri bize ilettikleri ve çözüm bekledikleri bir sorundu. Bir kısmı yola taÅŸan bina sebebiyle ulaşım akıbete uÄŸradı, onun oradan kaldırılması gerekiyordu. BüyükÅŸehir Belediyemize yaptığımız müracaat neticesinde burası için kamulaÅŸtırma kararıyla birlikte bedelleri ödendi ve ekipler tarafından yıkım faaliyeti yapıldı. Ben bu katkılarından dolayı BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ’a teÅŸekkür ederim. Karacabey’i daha da güzelleÅŸtirmek için yorulmak yok yola devam” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER