Dünya

Karantina kararından önce tatile gittiler!

İtalya'da koronavirüsü salgını hızla yayılıyor. İtalyan hükümeti hastalıkla mücadele için sert önlemler aldı. Yeni tip koronavirüsünün yayılmasının önüne geçmek için Lombardiya bölgesi ve 14 kenti karantinaya aldı. Giriş ve çıkışlara yasak getirildi. Ancak Lombardiya bölgesinde Codogno'da oturan yaşlı bir çift yapılmaması gereken bir olaya imza attı. Çift, uyarılara rağmen karantina kararından kısa süre önce tatile gitti. Ancak bu durum olmaması gereken sonuçlara yol açacak görünüyor.

Karantina kararından önce tatile gittiler!
09-03-2020 14:38

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 110 bini geçti. Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vakalarının 110 bin 90'a ulaştığını duyurdu. İtalya'da 366 kişi koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Lombardiya bölgesi ve 14 kent karantinaya alınmış durumda. İtalya'da koronavirüs salgınıyla ilgili yaşanan bir olay duyanları şoke etti.

La Repubblica'da yer alan habere göre Lombardiya bölgesinde, Codogno'da yaşayan bir çift, karantina kararından kısa süre önce yapılan uyarılara rağmen Lombardiya'dan ayrıldı ve Trento'da kayak yapmaya tatile gittiler.

Daha sonra çift, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetiyle Trento'da acile servise başvurdu. Lombardiya'dan geldiklerini söylediler.

Çifte hastanede yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Şikayetlerinin kovid-19'dan kaynaklandığı belirlendi. Karantinaya alındılar.

Trento valisi Maurizio Fugatti yaptığı açıklamada, çiftin sorumsuz davrandığını belirtirken, insanların uyarılara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Trento'daki sağlık görevlileri çiftin evlerine nakli için Lombardiya bölgesindeki yetkililerle iletişime geçti. Çiftin kaldığı yerde ve yolculuk sırasında temas ettikleri kişiler de araştırılıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER