AsayiÅŸ

Karın deşip kafa derisi yüzen gasp çetesi yakalandı

İstanbul'da Suriyeli göçmenleri hedef alan, vahşi şekilde işkence yapan çete yakalandı. Çete üyelerinin çok sayıda Suriyeli göçmeni tehdit ettiği, öldürdüğü ve gasp ettiği tespit edildi.

Karın deşip kafa derisi yüzen gasp çetesi yakalandı
07-12-2015 00:53

Ä°stanbul'da Suriyelileri hedef alıp vahÅŸi iÅŸkencelerle gasp eden 5 kiÅŸilik çete BayrampaÅŸa Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü AraÅŸtırma Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

Habertürk'ten Nihat UludaÄŸ'ın haberine göre, BaÄŸcılar’da yaÅŸayan Suriyeli Muhammed Cebeli ve Abdulrahim Hatip’in oturduÄŸu eve silah, bıçak ve elektro ÅŸok cihazıyla baskın yapan maskeli kiÅŸiler, kendilerine direnen Cebeli’nin karnını boydan boya yarıp kaçtı. Zanlılar, evdeki deÄŸerli eÅŸyaları da aldı.

5 kiÅŸilik çetenin ikinci adresi ise BayrampaÅŸa MuratpaÅŸa Mahallesi’ndeki bir ev oldu. 11 Suriyelinin yaÅŸadığı eve giren çete üyeleri, bu defa da bir kiÅŸinin kafa derisinin bir kısmını yüzerek iÅŸkence yaptı. Ardından da evdeki 3 bin lira, 8 cep telefonu, 1 sırt çantası ve 2 pasaportu alıp kaçtı.

Polise baÅŸvuran maÄŸdurlardan biri, bir saldırganı sesinden tanıdığını, Suriye’den köylüsü olduÄŸunu söyledi. Polis, bu bilgiden yola çıkarak zanlıların Avcılar’da kaldıkları evi tespit etti. Yapılan operasyonda, karın deÅŸip kafa derisi yüzen çetenin üyeleri Safuhan Salih, Mustafa Hasan, Ahmet Hanan, Enes M. ve Abdurrahman Bilal gözaltına alındı.

Mağdurların teşhis ettiği zanlılar tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER