AsayiÅŸ

Kayseri'de kaçak ve sağlıksız depolanan 15 ton balık imha edildi

Kayseri'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kars'tan kaçak yollarla getirildiği belirlenen ve sağlıksız ortamda depolanan 15 ton balık imha edildi.

Kayseri'de kaçak ve sağlıksız depolanan 15 ton balık imha edildi
03-05-2019 02:09

Edinilen bilgiye göre Kayseri Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü ekipleri EÄŸribucak Mahallesi Açelya Caddesi üzerinde, Kars’tan getirildiÄŸi belirtilen kaçak balıkların bulunduÄŸu bir depo olduÄŸuna dair ihbar alarak harekete geçti. Söz konusu depoya yapılan baskın sonucu yaklaşık 15 ton sazan ve birkaç farklı tür balığın daha ÅŸehre kaçak yollarla getirildiÄŸi ve saÄŸlıksız olduÄŸu belirlendi. Deponun iÅŸletmecisi olduÄŸu belirtilen Ä°.O. (40) için gerekli iÅŸlemler baÅŸlatılırken, depoda bulunan 15 ton balık veteriner kontrollerinden sonra imha edildi.
Baskın sonrasında yapılan kontrolleri yerinde inceleyen Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Åžahin, “1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında ilimizde avcılığı yasak olan balıklardan, bugün itibariyle arkadaÅŸlarımızın almış olduÄŸu bilgi doÄŸrultusunda savcılığımızın ve emniyetimizin de destekleriyle ele geçirilmiÅŸ yaklaşık 15 ton sazan ve yasak birkaç tür mevcut ÅŸu anda bulunduÄŸumuz depoda. Biz Tarım ve Orman Bakanlığı Kayseri Ä°l MüdürlüÄŸü olarak, hem halk saÄŸlığını hem de gıda güvenilirliÄŸini saÄŸlamak adına tüm çabamızı sarf ediyoruz. Bu ve bunun gibi birçok iÅŸletmeye de gayri yasal yollarla ürün nakleden, ürün dağıtımını yapmaya çalışan ve pazarlamaya çalışanların karşısında da hem emniyet güçlerimizle hem de il müdürlüÄŸümüzün gıda ve yem ÅŸubesi aynı zamanda bugün ele geçirilen ürünlerle de ilgili Balıkçılık ve Su Ürünleri Åžube MüdürlüÄŸüme de teÅŸekkür ediyorum" dedi.
Åžahin, "Bunlar belki de gayri sıhhi ortamda nakliye yapılmış ve bundan sonra da nereye gideceÄŸi konusunda bilgisi bulunmayan iç piyasaya dağıtılabilecek ürünlerden de olabilecektir. Biz hem ramazan öncesinde hem de sonrasında dediÄŸim gibi gıda güvenilirliÄŸi ve halk saÄŸlığı konusunda kesintisiz kontrol ve denetimlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Burada iki türlü kaybımız var aslında. Bu bir milli servet ve bunu avlanmanın yasak olduÄŸu tarihlerde avlanmamış olsaydı, önümüzdeki nesillere sürdürülebilir bir balık neslini aktaracaktık. Bu da bir baÅŸka kaybımız olarak düÅŸünülmesi gerekiyor” diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER