Spor

Kayseri’de ikinci kadın kulüp başkanı göreve başladı

Futbol dünyasında son dönemde ağırlıklarını koyan kadın kulüp başkanlarına bir yenisi Kayseri’de eklendi. Hülya Doğan, Kayseri Süper Amatör Küme ekiplerinden Gültepespor’un tarihindeki ilk kadın başkanı oldu. Doğan, eşinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptığı kulübe eşinin sağlık sorunları yaşaması nedeniyle eşinin isteği üzerine başkan olduğunu söyledi.

Kayseri’de ikinci kadın kulüp başkanı göreve başladı
14-02-2021 16:28

Ä°ÅŸ kadını Hülya DoÄŸan, hedefi ÅŸampiyonluk olarak belirlerken, kendisine Hes Kablo Kayserispor Kulüp BaÅŸkanı Berna Gözbaşı’nı örnek olarak aldığını söyledi. Bu konuda en büyük desteÄŸi kızı Seyran’dan gördüÄŸünü dile getiren Hülya DoÄŸan, kulübün kurucuları arasında yer alan eÅŸi Metin Dogan’ın baÅŸkanlık yaptığını o dönemde kulübe sık sık gittiÄŸini maçların izlediÄŸini söyledi. EÅŸinin baÅŸkanlığı bıraktıktan sonra da kulübü yakından takip ettiÄŸini dile getiren DoÄŸan, “Son dönemde saÄŸlık sorunları nedeniyle pek sık gidip gelemiyor. Kulübün iyi yelere gelmesi için benden sahip çıkmamı, baÅŸkanlık yapmamı istedi. Bende kabul ettim. EÅŸimden aldığım bayrağı daha ilerilere götürmek istiyorum” dedi. Hülya DoÄŸan, baÅŸkanlığa giden yolun nasıl açıldığını ÅŸöyle anlattı: “EÅŸim Gültepespor kulübünün kurucularındandır. BaÅŸkanlığını da yaptı. Rahatsızlığından dolayı bu bayrağı ben aldım ve sürdürmeye devam edeceÄŸim. Hedefimiz daha iyi yere gelmek. Gençlerimize ve sporcularımıza daha faydalı olmak için çalışacağız. Daha önce takip ediyordum kulübü ama eÅŸimin rahatsızlığından dolayı son dönemlerde takip edemedim. Hedef olarak kendimize Bölgesel Amatör Lig’i belirledik. Alt yapı ile ilgili de onlar için de elimizden geleni yapacağız.”

Berna Gözbaşı’nı örnek alıyor
Gültepespor’u her zaman yakından takip ettiÄŸini ama baÅŸkanlık için çekindiÄŸini dile getiren Hülya DoÄŸan, “Spor branşında Berna BaÅŸkan’ı örnek alıyorum. Yıllar önce benim eÅŸim baÅŸkanlık yaparken ‘Hanım dedi Cemal BaÅŸkanım ile birlikte bu baÅŸkanlığı sen devam ettir. Aktifsin baÅŸarılısın’ dedi. O zaman ben ÅŸöyle düÅŸünmüÅŸtüm, ‘Kayseri gibi bir yerde bayan bir baÅŸkan olursa insanlar ne der?’ Yok demiÅŸtim. Laf söz dedikodu çıkar diye çekindim. Günler geçti devran döndü Berna Gözbaşı BaÅŸkanı görünce ‘Ä°ÅŸte bunu baÅŸardı, bir kadın bunu baÅŸardı’ dedim. Onun vermiÅŸ olduÄŸu cesaretten dolayı onu tebrik ediyorum. Elbette ki onu örnek alıyorum. Kadınlara örnek olmayı düÅŸünüyorum, Berna hanımdan akıl fikir alarak destek olmasını isteyeceÄŸim. Ä°nÅŸallah bende baÅŸarılı olacağım” dedi.

Yönetim Kurulu kararı ile baÅŸkan seçildi
Gültepespor yönetiminin aldığı karar sonrasında yönetim kurulu baÅŸkanlığına seçilen Hülya DoÄŸan, pandemi döneminde yapılamayan genel kurullarını baÅŸlaması ile birlikte seçim ile göreve gelecek. Yeni sezonda yönetimin aldığı karar ile baÅŸkanlığa getirilen Hülya DoÄŸan’a yönetim kurulu isminin yazılı olduÄŸu bir forma hediye etti. Hülya DoÄŸan üzerinde Gültepespor armasının bulunduÄŸu pastayı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte keserek, görevine baÅŸladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER