Ekonomi

Kayyum ile Batman petrolü için anlaştılar

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, Koza İpek Holding'in TP alanında sondaj yaptığı iddiasıyla ilgili konuştu. Şişman, "İşi hukuka taşıyacaktık, ama holding kayyuma devredildi. Biz de kayyumla bir araya geldik. Bir anlaşma oldu, durum anlaşma yoluyla çözülecek gibi görünüyor" dedi.

Kayyum ile Batman petrolü için anlaştılar
06-11-2015 14:32

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, Koza İpek Holding'in TP alanında sondaj yaptığı iddiasıyla ilgili sürecin, şirkete kayyum atanmasıyla çözülebileceğini söyledi. Şişman, Koza İpek Holding'in, TP'nin Batman'daki sahasına yakın yerde sondaj yaparak fazladan 40 bin varil petrol çıkarmasıyla ilgili süreci, AA muhabirine değerlendirdi.

BİR ANLAŞMA OLDU

Koza-İpek Holding'in kayyuma devredilmesiyle konuyla ilgili gidişatın değiştiğini ifade eden Şişman, "İşi hukuka taşıyacaktık, ama holding kayyuma devredildi. Biz de kayyumla bir araya geldik. Bir anlaşma oldu, durum anlaşma yoluyla çözülecek gibi görünüyor. Biz başından beri bu durumu dile getiriyorduk. Adamlar bizim petrolümüzü üretti" diye konuştu.

ÇIKARILAN PETROL 78 MİLYONUN HAKKIDIR

Daha önce Koza-İpek grubunu konuyla ilgili uyardıklarına dikkati çeken Şişman, "Biz onlara bu iş mahkemelik olur dedik. Çünkü bu adam benim petrolümü yiyor, bu 78 milyonun hakkıdır. Oyun oynamıyoruz" dedi. Şişman, Koza-İpek grubuna masraftan kaçınmak için önceden beraber iş yapmayı teklif ettiklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Başında söyledik, 'gelin boş yere iki tane yüzey tesisi yatırımı yapmayalım. Bütün işi biz yapalım, teknik data da açık olsun siz de izleyin, sizin hakkınızı siz, bizimkini biz alalım, boşuna masraf yapmayalım' dedik. Bize, 'yüzde 50-50 olmayan hiçbir işe girmeyiz, patronu olmayacağımız hiçbir işe girmeyiz' dediler. 'İyi de senin burada petrolün az, buranın patronu olamazsın. Ben sizi mahkemeye veririm' dedim. Burada yanlış bir şey yok. Biz durduğumuz yerdeyiz. TP'nin ve Enerji Bakanlığımın durduğu nokta başta neyse hala o. Farklı bir durum yok."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER