Gündem

Kiğılı'dan kadın çalışanlarına kılık-kıyafet uyarısı büyük tepki topluyor!

Erkek giyim markası Kiğılı, kadın çalışanlarına gönderdiği kılık-kıyafet uyarısı ile sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Kiğılı'dan kadın çalışanlarına kılık-kıyafet uyarısı büyük tepki topluyor!
15-06-2022 16:58

Türkiye'de birçok mağazası bulunan erkek giyim markısı Kiğılı'nın kadın çalışanlarına gönderdiği "Kıyafet yönetmeliği" maili sosyal medyada gündem oldu.

Mailde "Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız özellikle" denilerek kadın çalışanların dekolte ile etek boyunda aşırıya kaçmaması ve 'basen dikkat çekmeyecek şekilde’ giyinmesi istendi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü tekrardan hatırlatmak istedik. Aksesuar, saç bakımı, dekolte, etek boyu ile ilgili kurallar, kılık-kıyafet prosedürümüzde açıkça belirtilmiştir.

Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. Sevgi ve Saygılarımızla"

MAVİ YAKALI UYARISI TEPKİ ÇEKTİ

Kiğılı'nın gönderdiği mail sosyal medyada hızla yayılırken hem kıyafet uyarısı yapılması hem de "mavi yakalılarla çalıştığımız için" denilmesi tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları "mavi yakalılar sapık mı?" diyerek tepkilerini dile getirirken konu Ekşi Sözlük'te de gündem oldu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER