Siyaset

Kılıçdaroğlu "Dürüstlük Taahhütnamesi" imzaladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin kampanyasına katılarak, 26. dönem milletvekilliği görevi süresince "yolsuzlukla mücadele etme, hesap verilebilirlik, dürüstlük, hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi

Kılıçdaroğlu
04-12-2015 20:34

 CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Açık Koalisyon" giriÅŸiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi" kampanyasına katıldı.
 

 
 
 
CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, KılıçdaroÄŸlu'nun Uluslararası Åžeffaflık DerneÄŸi öncülüÄŸünde oluÅŸturulan "Açık Koalisyon" giriÅŸiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi"ni imzaladığı belirtildi.

 KılıçdaroÄŸlu, bu imzayla, "TBMM'nin 26. dönemindeki görev süresi boyunca yolsuzlukla mücadele etme, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarında, politikalarında ve yasalarında ÅŸeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve hukukun üstünlüÄŸü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi.

 Taahhütnameyle her yıl mal varlığını kamuoyuna açıklama sözünü de veren KılıçdaroÄŸlu, ayrıca "ihale, ruhsat, imar planı deÄŸiÅŸiklikleri, kredi, teÅŸvik gibi her türlü kamusal iÅŸlem sürecinde siyasi gücünü kullanmayacağını" taahhüt etti.

 Herhangi bir yakınının özel veya kamu kurum ve kuruluÅŸlarında bir göreve getirilmesi, iÅŸ bulması gibi konularda siyasi gücünü kötüye kullanmayacağı sözünü veren KılıçdaroÄŸlu, bu taahhütlere uymaması durumunda ise bunun Açık Koalisyon'un katılımcı kuruluÅŸlarınca kamuoyuna duyurulmasını istedi.

 Açık Koalisyon katılımcı kuruluÅŸları arasında Diyarbakır ve Van baroları, Genç Avrupalılar DerneÄŸi, Korsan Parti Hareketi, Sosyal Demokrasi Vakfı, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma DerneÄŸi, Kadın Adayları Destekleme DerneÄŸi, Yuva DerneÄŸi, Ä°zmir Romanlar DerneÄŸi, Uluslararası Åžeffaflık DerneÄŸi gibi sivil toplum kuruluÅŸları bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER