Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüş öncesi açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlatacağı "Adalet Yürüyüşü"nün bazı ayrıntıları netleşmeye başladı. Kılıçdaroğlu da yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüş öncesi açıklama
15-06-2017 14:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvelkili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak bugün Ankara'dan İstanbul'a "Adalet Yürüyüşü" başlatacak.

- Ankara Güvenpark'tan başlayacak ve Maltepe Cezaevi'nde son bulacağı belirtilen yürüyüşte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun günde 18 km katedeceği belirtildi.

- Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin Güvenpark'a spor kıyafetlerle gelmesi öngörülürken, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor. 

- 69 yaşındaki CHP Lideri'nin, bu nedenle yürüyüşün yaratabileceği sıkıntıları kendisiyle paylaşanlara, "Siz kendinize bakın" şeklinde yanıt verdiği gelen bilgiler arasında.

KILIÇDAROĞLU: ADALET GELİNCEYE KADAR DEVAM

Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi evinin önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

"Adalet yürüyüşünü başlatıyoruz, bugün yürüyeceğim" diyen CHP Lideri şunları söyledi:

"Umuyorum vifdanları sağır olanlar bu yürüyüşün anlamını kavrarlar. Bu yürüyüşümüze, sesimize, sözüzüme kulak verirler. Biz kavga istemiyoruz, birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hapishanelerde gazeteci, öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor, bunları sonlandırmak gerekiyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa bunu önce ben ödeyeceğim diye söylemiştim. Şimdi yürüyorum, bu son olmayacak. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye adelet gelinceye kadar devam edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER