Gündem

Kim Jong-Un için cenaze töreni! Uydu görüntüsü dünyayı şoke etti

Son haftalarda sağlığı söylentilere konu olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un durumu kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

Kim Jong-Un için cenaze töreni! Uydu görüntüsü dünyayı şoke etti
28-04-2020 18:29

Son haftalarda saÄŸlığı söylentilere konu olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un durumu kafalarda soru iÅŸareti bırakmaya devam ediyor.

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Kim'in öldüÄŸü iddia edilmiÅŸti. Ancak bu iddialar henüz teyit edilmedi.

Kim'in, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doÄŸum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması saÄŸlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuÅŸtu.

Babası Kim Jong-il'in 2008'de ülkenin 60. kuruluÅŸ yıl dönümü kutlamasına katılmaması benzer söylentilere yol açmış, sonrasında felç geçirdiÄŸi ortaya çıkmıştı.

"ÖlmemiÅŸ veya iÅŸ göremez hale gelmemiÅŸse buna ÅŸoke olurum."

ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldüÄŸüne iliÅŸkin iddialar üzerine, ülkedeki sessizliÄŸe iÅŸaret ederek, "ÖlmemiÅŸ veya iÅŸ göremez hale gelmemiÅŸse buna ÅŸoke olurum." dedi.

Fox News televizyonuna konuÅŸan Graham, "Orası kapalı bir toplum. DoÄŸrudan bir ÅŸey duymadım ancak ölmemiÅŸ veya iÅŸ göremez hale gelmemiÅŸse buna ÅŸoke olurum. Çünkü, bir ülkeden çok, bir tarikat olan Kuzey Kore gibi kapalı bir ülkede bu tür dedikoduların sonsuza kadar devam etmesine ve soruların cevapsız bırakılmasına izin vermezsiniz." ifadelerini kullandı.

Kim'in ölmesi ile Kuzey Korelilerin çektiÄŸi sıkıntıların kısmen azalacağını da savunan Graham, "BaÅŸkan (Donald) Trump, Kuzey Kore ile kazan kazan ÅŸeklinde çalışmak istiyor. Dolayısıyla eÄŸer bu adam öldüyse, yerine geçecek kiÅŸinin Kuzey Kore'yi herkes için daha iyi bir yer haline getirmek üzere BaÅŸkan Trump ile çalışacağını umuyorum." diye konuÅŸtu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un hayatına kaybettiÄŸine iliÅŸkin iddiaların ardından, baÅŸkent Pyongyang'da Kim Ä°l-sung Meydanı'nda yapılacağı öne sürülen cenazede yapılacak geçiÅŸ töreni için geçici yapıların inÅŸa edildiÄŸi belirtildi.

Dünyayı sürekli füze denemeleri ile korkutan ve koronavirüs salgını sırasında bile yeni denemeler gerçekleÅŸtiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un saÄŸlık durumundaki sır perdesi hala gizemini koruyor.

Ä°ngiliz medyasının anlık uydu fotoÄŸraflarına dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un hayatını kaybettiÄŸi iddialarının ardından baÅŸkent Pyongyang'ın ana meydanı olan Kim Ä°l-sung Meydanı'nda, Kim Jong-un için yapılması planlanan cenazenin geçit töreni için geçici yapıların inÅŸa edildiÄŸi öne sürüldü. Uydu fotoÄŸraflarının 18 Nisan'dan sonra çekildiÄŸi ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER