Gündem

Kiralık Tatil Villaları ile Keyifli Zaman Geçirin

Tatilde konaklama alternatifi arayanlar için son dönemde en az oteller kadar tercih edilen seçeneklerden biri kiralık villalar.

Kiralık Tatil Villaları ile Keyifli Zaman Geçirin
08-01-2024 12:51
08-01-2024 12:52

Tatilde konaklama alternatifi arayanlar için son dönemde en az oteller kadar tercih edilen seçeneklerden biri kiralık villalar. Hizmetleri konsepte göre değişkenlik gösteren otellerde her ne kadar konfor olsa da ev yaşamına alışkın olan kişiler villaları daha çok tercih edilebiliyor. Son yıllarda pandemi dönemi ile birlikte izole ve kendine ait alanları daha çok tercih etmeye başlayanların sayısı da oldukça fazla. Özellikle kalabalık aileler tarafından daha çok tercih edilen kiralık villaları dört mevsim konaklama için tercih edebilirsiniz. Peki villa tatilinin avantajları neler, villa kiralamak için hangi bölgeleri tercih edebilirsiniz, popüler bölgeler neresi? Birlikte inceleyelim.

Villa Tatilinin Avantajları: Konfor ve Özgürlük

Tatillerin güzel ve keyifli geçmesinde en önemli rol oynayan etkenlerden biri konaklamanın kalitesi. Konaklamada ev konforu arayanlar için en ideal alternatif ise villa tatili. Balayı çiftleri, kalabalık aileler ve kendine ait bir alanda tatil yapmak isteyenler için uygun olan kiralık villalar farklı konseptlerde Türkiye’nin birçok yerinde misafirlerin hizmetine sunuluyor. Üstelik kiralık villaların hepsi aynı özelliklere sahip değil.

Konseptlerine göre değişen villalar arasında kış mevsimine uygun sıcak havuzlu, saunalı evlerden yaz tatillerine uygun geniş bahçeli, havuzlu, denize yakın veya barbekülü villalara kadar birçok özellikte seçenek sunuluyor. Balayı için villa tercih eden çiftler de gözlerden uzak, kendilerine ait mahrem alanı olan villalarında kalabalıktan uzak baş başa vakit geçirebiliyor.

Villa tatilinin en büyük avantajlarından biri özellikle kalabalık ailelerde kişi başı verilen otel parası yerine daha uygun kiralık villa fiyatları ile konaklamak. Hem kendi yemeğinizi kendiniz yaparak daha ekonomik ve bütçenizin elverdiği şekilde tatil yapabileceğiniz bu konsept sayesinde daha uygun fiyatlara ya da lüks otellerle benzer konforda villa konforuna erişebilirsiniz.

İdeal Kiralık Villa Seçenekleri

Kiralık villa seçenekleri arasında hem bulunduğu bölge hem de konseptlerine göre birçok alternatif bulunuyor. Villa tatilinde en çok yaz sezonu tercih edilirken Kaş, Kalkan, Bodrum, Ölüdeniz, Marmaris ve Göcek beldeleri ilk sıralarda yerini alıyor. Keyifli bir yaz tatili için özellikle kendine ait havuzu olan ya da denize yakın villalar tercih ediliyor. Deniz tatilinin yanı sıra dalış, yamaç paraşütü, trekking gibi doğa sporlarına uygun yerlerde de villa kiralama sayısı oldukça fazla.

Villa kiralamada en çok tercih edilen konseptlerden bir diğeri de balayı tatili. Düğün süreci ve stresinden sonra keyifli ve kendilerine özel bir tatil isteyen çiftler için villa kiralama en gözde konaklama seçeneği. Korunaklı, kendine ait bahçesi olan ve jakuzili villalar balayı tatili için daha çok tercih ediliyor. Çocuklu aileler için en ideal villa konsepti ise havuzlu villalar. Çocukların doyasıya eğleneceği ve mutlu olacağı havuzlu villalar arasından oyun alanı olan, sinema sistemi özelliklerine sahip villaları da alternatifler arasında yer alıyor.

Villa kiralama için sadece yaz sezonu değil yılın dört mevsimi ideal. Kış aylarında soğuk havaya rağmen içinizi ısıtacak şömineli, sıcak havuzlu villa ve bungalov evleri tatil için tercih edebilirsiniz. Kış mevsimi için en çok tercih edilen bölgelerde hizmet veren Sapanca ve Kartepe villalarını tercih edebilirsiniz.

Lüks ve Ekonomik Kiralık Yazlık Villalar

Tatil için kiralık villa arayanlar için hemen her bütçeye uygun alternatif bulmak mümkün. Konforundan ve lüksünden ödün vermeyenler için bulunduğu bölgenin en lüks villalarından daha sade ancak konforlu uygun fiyatlı villalara kadar yüzlerce villa seçeneği bulunuyor. Yaz tatili için gidilen villa fiyatları daha çok havuz, dekor, evin konumu ve oda sayısı gibi özelliklere göre artabiliyor. Ancak yine de lüks ve alternatiflerine göre daha yüksek fiyatlı olan villalar kalabalık gidildiğinde kişi başı fiyat alan konaklama işletmelerinden çok daha uyguna gelebiliyor.

Lüks kiralık yazlık villalarda öne çıkan özellikler arasında; jakuzi, havuz, barbekü, denize yakınlık, sauna, manzara ve tatil beldesine yakınlığı gibi olanaklar bulunuyor. Tüm bu özellikleri ekonomik kiralık villalarda da bulmak mümkün. Ancak bunun için bölgeden bölgeye değişen fiyatları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ekonomik yazlık villalar daha çok az kişi ya da çiftler için uygun olabiliyor. Evde daha az vakit geçirmeyi planlayan, daha çok denize yakın olmasını önemseyen ve günün büyük kısmını plajda ya da beldenin gezilecek yerlerinde geçirecek olanlar için ekonomik villaları kiralamak daha hesaplı olabilir.

Popüler Kiralık Villa Bölgeleri

Son yıllarda popülerliğini giderek artıran kiralık villaları Türkiye’nin birçok bölgesinde bulmak mümkün. Popüler kiralık villa bölgeleri de tercih edilen sezona göre değişkenlik gösterebiliyor. Yaz tatili için tercih edilen kiralık villa seçenekleri en çok Kaş, Kalkan, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Çeşme’de yer alırken kış mevsiminde ise İstanbul, Ankara ve Bursa’ya da oldukça yakın olan Sapanca ve Kartepe villaları talep görüyor.

Arkadaşlarınızla, ailenizle ya da balayı için özel bir konsept olarak villa kiralamayı planlıyorsanız size en uygun yüzlerce seçenek arasından en uygunu seçmek zor olabilir. Bunun için ihtiyaçlarınıza yönelik filtreleme yapabileceğiniz güvenilir platformlarını tercih edebilirsiniz. Size en uygun villa alternatiflerini ve kiralık villa fiyatlarını şimdi inceleyin!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER