Gündem

Kırşehir ve Kaman ilçesinde doğaya yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kırşehir ve Kaman ilçesinde doğaya yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
22-01-2020 13:20

KırÅŸehir’de ve Kaman ilçesinde belediyeler tarafından yaban hayvanları için doÄŸaya yem bırakıldı.
KırÅŸehir’de Belediye BaÅŸkanı Selehattin EkicioÄŸlu’nun da katıldığı yem bırakma programı Kervansaray Mahallesi bölgesinde gerçekleÅŸti.
KırÅŸehir Belediye Selahattin EkicioÄŸlu, Veteriner Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸüne baÄŸlı ekipler ile birlikte doÄŸal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuÅŸ ve diÄŸer yaban hayvanları için doÄŸaya yem bıraktı.
BaÅŸkan EkicioÄŸlu, yaptığı açıklamada, “Veteriner Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü ekiplerimiz ile birlikte kuÅŸlar için açık alanlara buÄŸday bırakırken, köpek, doÄŸan, atmaca, kartal, kurt gibi yırtıcı hayvanlar için de ekmek, kemik ve et bırakıldı”dedi.
Özellikle daÄŸlık alanda yaÅŸam mücadelesi veren ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları yanında sokak hayvanları için de beslenme odaklarına kuru mama bıraktıklarını belirten Belediye BaÅŸkanı Selahattin EkicioÄŸlu, “Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduÄŸunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış ÅŸartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple ÅŸehrin çeÅŸitli noktalarına yem bırakıyoruz" diye konuÅŸtu.
Belediye BaÅŸkanı EkicioÄŸlu, aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaÅŸlara ve esnafa da çaÄŸrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını isteyen EkicioÄŸlu, restoran, lokanta ve fırın sahiplerinin artan yemek ve ekmekler için Belediye "Halkın Masasına" ulaÅŸabileceklerini söyledi.

Kaman ilçesi Kaman Belediyesi ise kış ÅŸartlarında yaÅŸamı zorlaÅŸan yaban hayvanları için doÄŸaya yem bıraktı. Ä°lçe merkezi ve köylerinde etkili olan kış ÅŸartlarının doÄŸada yaÅŸam savaşı veren yaban hayvanlarını olumsuz etkilediÄŸini ifade eden ilçe Belediye BaÅŸkanı Necati Çolak, doÄŸaya bırakılan buÄŸday ve ekmekle doÄŸal yaÅŸamın sürmesi adına katkı sunmak istediklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER