Gündem

KKTC Cumhutbaşkanı Akıncı"Ankara ağlıyorsa Lefkoşa gülemez"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Ankara'da meydana gelen olay, hepimizin yüreğini dağlamıştır. Ankara ağlıyorsa Lefkoşa gülemez. Türkiye ağlıyorsa KKTC gülemez. Bu nefretle kınanması gereken eylem hiçbir şart altında maruz görülemez, gösterilemez." dedi.

KKTC Cumhutbaşkanı Akıncı
12-10-2015 01:18

Etkinlikte söz konusu saldırının nereden gelirse gelsin kınanması gerektiÄŸine dikkat çeken Akıncı, "Bu büyük acıya neden olan terör eylemini gerçekleÅŸtirenler hangi amaçla olursa olsun ve nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın kim olurlarsa olsunlar. Bu nefretle kınanması gereken eylem hiçbir ÅŸart altında maruz görülemez gösterilemez. Masum insanların canını alarak hiçbir hedef gerçekleÅŸtirilemez. Hiçbir baÅŸarı saÄŸlanamaz. Bunun altını çizmek istiyorum. Bazen her türlü eylem mübah gösterilir, amaç kutsanır ve o amaca giden yollar maruz gösterilir. Böyle bir ÅŸey olamaz." açıklamalarında bulundu.

"YAÅžANAN BU OLAYLARIN ARTIK SON BULMASINI YÜREKTEN DÄ°LÄ°YORUM"

KKTC halkı olarak büyük bir acı içerisinde olduklarını dile getiren CumhurbaÅŸkanı Akıncı ÅŸunları söyledi: "Ä°nsanlık adına gerçekten çok büyük bir acı içerisindeyiz. Bu sadece Türkiye'nin acısı deÄŸil, Türk halkının acısı insanlığın acısıdır. Eminim ki bütün dünya bu eylemi kınamakta ve lanetlemektedir. Bizler de KKTC'de yaÅŸayan insanlar olarak bu olayı bir kez daha ÅŸiddetle kınıyoruz. Hepinizin duygularına tercüman olduÄŸumu bilerek tüm Türkiye'nin acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu acıların bir daha yaÅŸanmamasını diliyoruz. Türkiye'nin barışa, huzura, istikrara en çok ihtiyaç duyduÄŸu bir dönemde yaÅŸanan bu olayın artık son olmasını yürekten diliyorum. Yolda gelirken görebildiÄŸim kadarıyla 95 can gitti. Ä°nÅŸallah daha da artmaz. Bütün yaÅŸamını kaybeden kardeÅŸlerimiz Allah'tan rahmet geride bıraktıklarına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER