Ekonomi

Konut satışlarında Bursa ilk beşte

İstanbul merkezli bir araştırma şirketinin yayınladığı verilere göre ilçe bazında konut satışının en çok arttığı yerlerden biri de Nilüfer oldu.

Konut satışlarında Bursa ilk beşte
24-08-2017 18:01

Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi, 2017 Temmuz sonu itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Açıklamada, Temmuz ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre %8,16 artış göstererek, 770 bin 232 adede ulaştığını ifade ediyor.

BURSA İLK BEŞTE

Temmuz ayında en fazla konut satışının gerçekleştiği ilk 5 il İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da olurken, ilçe temelli bakıldığında en fazla konut satışının yaşandığı yerlerin sırasıyla; İstanbul’da Esenyurt, Ankara’da Keçiören, Antalya’da Kepez, Bursa’da Nilüfer, İzmir’de Buca olduğu açıklandı.

NİLÜFER’DE ARTIŞ%57

Araştırmaya göre, konut satışında ilk beş il arasında bulunan kentimizde, Nilüfer ilçesinde satışlar %57 arttı. Nilüferde 2016 yılı Temmuz ayında 761 konut satılırken, 2017 Temmuz ayında 1196 konut satıldı.

HER İKİ KONUTTAN BİRİ YENİ

2017 Temmuz sonu itibariyle Türkiye genelinde satılan 770 bin 232 adet konutun %45’ini, konutun ilk defa satılması anlamına gelen “ilk satışlar” oluşturuyor. Bu oran da yaklaşık her 2 konuttan 1’ine denk geliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER