Gündem

Kore gazisi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’in Bergama ilçesinde, yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Muhsil Uysal, askeri törenle toprağa verildi.

Kore gazisi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı
22-08-2017 16:08

Bergama ilçesinde bir süredir yaÅŸlılığa baÄŸlı organ yetmezliÄŸi nedeniyle rahatsız olan Kore Gazisi Muhsil Uysal (90), rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kore Gazisi Uysal için askeri tören düzenlenirken, Uysal, kılınan namazın ardından topraÄŸa verildi.

Tiyelti Mahalle Mezarlığında düzenlenen cenaze töreni sonrası duygu ve düÅŸüncelerini dile getiren Bergama Åžehit ve Gazi Aileleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Namık Kemal EroÄŸlu, "Ä°lçemizde geçmiÅŸ dönemde bir alayın bulunması nedeniyle bizim asırlık çınarlar dediÄŸimiz gazilerimizden harekata katılan 187 kiÅŸi vardı. Bergama’da yaÅŸayan kore gazisi sayısı 2014 yılı itibari ile 27 idi. Bugün itibari ile Kore Gazimiz Muhsil Uysal’ı da son yolculuÄŸuna uÄŸurlamamızın ardından bu sayı 10’a düÅŸtü. Gazimizin mekanı cennet, ruhu ÅŸad olsun. Geriye kalan gazilerimize uzun ömürler versin" dedi.

Kore Gazisi Muhsil Uysal’ın torunu Gökhan Döner (37) de, "Rahmetli dedemiz Kore Gazisi Muhsil Uysal 90 yaşında ve yaÅŸlılığa baÄŸlı organ yetmezliÄŸi nedeni ile vefat etti. Son kalan Kore gazilerinden birisiydi. Kendisi için geniÅŸ katılımlı bir cenaze namazı düzenlendi. Allah rahmet eylesin" diye konuÅŸtu.

Cenaze törenine, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Garnizon Komutanı Tank. Albay Ömer SaÄŸlık, Bergama Belediye BaÅŸkanı Mehmet Gönenç, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ümit Atlam, Ak Parti Bergama Ä°lçe BaÅŸkanı Hakan KoÅŸtu, Bergama Garnizon Komutanlığında görevli bulunan askerler, Sivil Toplum Temsilcileri ve vatandaÅŸlar katıldı.

(Sertan Ergit /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER