Bursa

Köylüye Erkan Aydın'dan destek

Orhaneli’ne bağlı Akalan ve Söğüt köylerinde 2 ayrı sahada altın ve gümüş çıkarmak için hazırlık yapan madencilik şirketine köylülerin tepkisi günden güne artıyor. Bu köylere giderek vatandaşları dinleyen ve kendilerine destek olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, köylülere ‘Birlik olun’ çağrısı yaptı. Aydın, “Konuyu TBMM’ye taşıyarak bu katliamın önüne geçilmesi için herşeyi yapacağım” dedi.

Köylüye Erkan Aydın'dan destek
01-08-2015 16:00

Daha önce dağ yöresine kurulması gündeme gelen termik santral ve Başköy’deki suları kirleten mermer ocaklarının ardından bu kez de Akalan ve Söğüt toprakların altın madenlerine feda edilmeye çalışılması dağ yöresini insanını çileden çıkardı. Bölgeye giderek vatandaşları dinleyen Erkan Aydın, dağ yöresinin verimli topraklarının madenlere feda edilerek ürün yetiştirilen toprakların günden güne yok edildiğine vurgu yaptı. Aydın şunları söyledi:

“KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIM”

“Bir ton topraktan çıkarılacak 1 gram altın için tüm yöre halkının yaşamı tehdit altına alınmak isteniyor. Madenden çıkacak atıklar su yataklarına ve göle geleceği için tüm Orhaneli’nin içme suyu kaynakları tehdit altında olacaktır. Buranın altını yer altında değil yer üstünde. Konuyu en kısa sürede TBMM gündemine taşıyarak bu katliamın önüne geçilmesi için elimden gelen herşeyi yapacağım. 700 yıldır yaşadığımız bu toprakları birileri gelsinde 1 gram altın alsın diye feda edecek değiliz. Biz güçlüden değil haklıdan yanayız, halktan yanayız. Birlik olursak, beraber olursak, kadınımızla, çocuklarımızla bu madenleri istemediğimizi gösterirsek ,duruşumuzu bozmazsak amacımıza ulaşırız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER