Gündem

Kredi kartı ile online alışveriş yapanlar dikkat! Süre 31 Ocak'a uzatıldı

Kredi kartları ile internetten alışveriş yapılabilmesi için kart sahiplerinin 31 Aralık'a kadar vermesi gereken onay şartı için süre 1 ay daha uzatıldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben sürenin 31 Ocak'ta sona ereceğini açıkladı.

Kredi kartı ile online alışveriş yapanlar dikkat! Süre 31 Ocak'a uzatıldı
28-12-2017 15:25

Kredi kartları ile internetten alışveriş yapılması için istenen onay süresi ikinci kez uzatıldı. 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılan onay süresi bir kez daha uzatılarak 31 Ocak'a çekildi.

Uzatma kararını BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, açıkladı. Akben, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz. Süre 31 Aralık'ta bitiyordu. Kullanıcılar bu tarihe kadar bankalarına onay vermediği takdirde kredi kartlarını online alışverişte kullanamayacak." dedi.

Kredi kartıyla yapılacak online alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılmıştı. Uygulama, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktı. Ancak BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yeni bir açıklama yaparak, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER