Bursa

Kükürtlü Lions'tan Mudanya Devlet Hastanesi'ne bağış

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Kükürtlü Lions Kulübü, Mudanya Devlet Hastanesi Acil servisine Elektrokardiyografi (EKG) cihazı bağışında bulundu.

Kükürtlü Lions'tan Mudanya Devlet Hastanesi'ne bağış
20-11-2015 12:42

DüzenlemiÅŸ olduÄŸu etkinlikler sayesinde elde edilen gelirle Mudanya Devlet Hastanesine EKG ve Odyometre ile birlikte Duyum Ä°ÅŸitme Kabini bağışında bulunan Kükürtlü Lions Kulübü, gerçekleÅŸen teslim töreniyle cihazları hastaneye teslim etti.

Mudanya Devlet Hastanesinde düzenlenen teslim törenine; Kükürtlü Lions Kulübü BaÅŸkanı Figen Atay ve kulüp üyelerinin yansıra Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon BaÅŸkanı Ä°lknur Kutucu, Mudanya Belediye BaÅŸkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Cumhur Kara ve birçok Lions kulübü baÅŸkan ve üyeleri katıldı.

Hastanenin Önemli Ä°htiyaç ve Eksiklikleri Var

Törenin açılışında konuÅŸan ve yaklaşık bir yıl önce açılan Mudanya Devlet Hastanesinin önemli ihtiyaç ve eksikliklerinin olduÄŸunu söyleyen Mudanya Belediye BaÅŸkanı Hayri Türkyılmaz, “Hastanemizin ihtiyaçları karşısında duyarlı bir davranış sergileyen Kükürtlü Lions Kulübü BaÅŸkanı Figen hanım ve üyelerini kutluyorum. Cihazların alınmasına katkı veren herkesi takdir ediyorum. Umarım hastanemizin diÄŸer eksikliklerine de yardımcı olacak vatandaÅŸlarla birlikte, belediye olarak bizlerde gereken katkıyı vermeye devam ederiz. Bu yardımlarla birlikte dilerim ki doktorlarımız baÅŸarılı olur, hastalarımız ÅŸifa bulur ve insanlığın daha saÄŸlıklı yaÅŸam sürdürmesine katkısı da olur” diye konuÅŸtu.

Hastanemizin Bu Cihazlara İhtiyacı Vardı

Teknoloji sürekli deÄŸiÅŸip geliÅŸtikçe hastanelerde de yeni tıbbi cihazlara ihtiyaç duyduÄŸunu belirten Mudanya Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Cumhur Kara, “Hem yeni cihazlar almak hem de eskiyen cihazları yenilemek için devlet kaynaklarını kullanmak bazen yetersiz kalabiliyor. Bu aÅŸamada hayırsever vatandaÅŸlarımızın önemi ortaya çıkmaktadır. Bursalıların bu konuda oldukça duyarlı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Hastanemize yaklaşık olarak 8-9 cihaz hayırseverlerin bağışları sonucunda kazandırıldı. Bunların ikisini de Kükürtlü Lions Kulübü tek başına karşıladı. Bağışlanan cihazlar arasında bulunan odyometre ve duyum iÅŸitme kabini eksikliÄŸini hissettiÄŸimiz ve yokluÄŸundan ötürü hastalarımızı farklı hastanelere sevk ettiÄŸimiz önemli bir cihazdır. Hastanemizin bu cihazlara ihtiyacı vardı. Kükürtlü Lions Kulübü BaÅŸkanı Figen hanıma ve deÄŸerli Lions üyelerine çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Nerede Bir Ä°htiyaç Varsa Orada Bir Lions Var

Her nerde bir ihtiyaç varsa orada bir Lions kulübünün olduÄŸunun altını çizerek Kükürtlü Lions Kulübü’nü tebrik eden Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon BaÅŸkanı Ä°lknur Kutucu da, “Mudanya Devlet Hastanesi’nin Odyometre ve EKG cihazına ihtiyacı vardı ve Lions buraya da yetiÅŸti. Her ÅŸeyi devletten beklememek gerektiÄŸine inanan, hizmet etmek için çalışan Lionlar burada da varlığını gösterdi. Gönüllük esasıyla dayanışmayı ve yardımlaÅŸmayı ilke edinen Lionlara ve bu projeyi hayata geçiren Kükürtlü Lions Kulübüne teÅŸekkür ediyorum. Her geçen gün yeni bir sosyal sorumluluk projeleriyle insanlığa hizmet etmeye devam edeceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

Hizmet Ediyoruz Etmeye de Devam EdeceÄŸiz

Düzenledikleri toplantılar ve etkinliklerden elde ettikleri gelirlerin büyük bir bölümünü Mudanya Devlet Hastanesi cihaz alım projesine için ayırdıklarını dile getiren Kükürtlü Lions Kulübü BaÅŸkanı Figen Atay ise, “Sürekli kulüp üyelerimizle bir araya gelerek daha fazla ve daha farklı neler yapabiliriz bunun deÄŸerlendirmesini yapıyoruz. Hastanemizin bu eksikliÄŸini fark ettiÄŸimizde bir an evvel ihtiyacı karşılamak için harekete geçtik. Kermes düzenledik yetmedi Åženay Akay’ı davet ettik ve toplantılarımızda elde ettiÄŸimiz gelirleri bu proje için ayırdık. Kükürtlü Lions Kulübü üyeleri ve tüm Lionlara projemize destek oldukları için teÅŸekkür ediyorum. Hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceÄŸiz. Ä°lerleyen süreçte elimizden geldikçe hastanemizin diÄŸer ihtiyaçlarına da katkı koymayı planlıyoruz. SaÄŸlıklı bir hayat herkesin hakkı ve bunun için elimizi taşın altına koyup biraz çapa sarf etmeliyiz” dedi.

Bağışlanan cihazların teslim töreninde kurdelenin kesilmesinin ardından Mudanya Belediye BaÅŸkanı Hayri Türkyılmaz, duyum iÅŸitme kabinine girerek muayene oldu. Hastane BaÅŸhekimi Cumhur Kara da, konuklara cihazların öneminden bahsederek, ihtiyaç olan cihazları hastaneye kazandırdıkları için Lions üyelerine tekrardan teÅŸekkür etti.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER