Spor

Kulüpler Süper Lig Final yarışları Bursa’da yapılacak

Turkcell Kulüpler Süper Lig Final yarışları 25-26 Ağustos tarihleri arasında Bursa’daki Olimpik Atletizm Pisti’nde düzenlenecek.

Kulüpler Süper Lig Final yarışları Bursa’da yapılacak
24-08-2022 20:41

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen yarışlarda, kadınlarda 8, erkeklerde 7 takım mücadele edecek olup, kadın ve erkeklerde 15 takımdan 380 sporcu yarışacak. Bu sporcuların arasında Münih 2022 Avrupa Atletizm Åžampiyonasında 5 bin ve 10 bin metre branÅŸlarında iki madalya kazanan Yasemin Can, 400 metre engelli branşında bronz madalya kazanan Yasmani Copello Escobar, Dünya Gençler Åžampiyonası’nda 400 metre engelli branşında altın madalya kazanan Ä°smail Nezir, gülle atma branşında gümüÅŸ madalya kazanan Pınar Akyol’un yanı sıra yine Enka Kulübü’nden EYOF’ta 400 metrede altın madalya kazanan Edanur Tulum ve bin 500 metre branşında altın madalya kazanan Ayça FidanoÄŸlu yarışacak.

Yarışlar, Olimpik Atletizm Pisti’nde 25 AÄŸustos tarihinde saat 16.00’da kadınlar sırıkla atlama ile baÅŸlayacak ve 26 AÄŸustos tarihinde saat 19.25’de koÅŸulacak olan 4x400 metre erkekler yarışması ile son bulacak.
Yarışlar öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen TAF Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Doktur, "Yarışma sonunda kadınlar ve erkeklerde ilk üç sırayı alan takımlara kupaları, sporculara ise madalyaları törenle takdim edilecek. Turkcell Süper Lig’in sonunda kadınlar ve erkeklerde ÅŸampiyon olan kulüpler, 2023 sezonunda Avrupa Åžampiyon Kulüpler Åžampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Yedinci ve sekizinci sırada yer alan kulüpler ise küme düÅŸerek, 2023 sezonunda Spor Toto Kulüpler 1. Lig yarışmalarına katılacak. Bu sene yoÄŸun bir ÅŸekilde atletizmi iliklerimize kadar hissettiÄŸimiz yıl oldu. Sporcularımız son derece güzel baÅŸarılar elde etti. Onları baÅŸarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Yarışmalarda yer alacak sporcular ise, Bursa’da düzenlenecek yarışlarda tüm sporculara ve takımlara baÅŸarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER