Gündem

Kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas Edirne’de Selimiye Camii ile birlikte görüntülendi

Kuyruklu yıldız tsuchinshan-atlas edirne’de selimiye camiisi ile birlikte görüntülendi

Kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas Edirne’de Selimiye Camii ile birlikte görüntülendi
17-10-2024 09:50

Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas, Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii ile aynı karede fotoğraf karesine girdi.


Edirne’de yaşayan fotoğraf tutkunu Kaan Erbayraktar, son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas’ı Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii ile aynı karede görüntüledi. 2 saat bekledi


Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olma ve fotoğraflama şansına sahip olmaktan mutluluk duyduğunu belirten fotoğrafçı Kaan Erbayraktar, astro fotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek için dün akşam yaklaşık 2 saat nöbet tuttuğunu belirtti.


Erbayraktar, "Bu özel anı gözlemleyebilmek ve kayıt altına alabilmek için ilk olarak ışık kirliliği ve Selimiye Camisi’nin aynı karede olduğu Şahin Tepesi olarak bilinen üst kısma geldim. Teçhizatımı hazırladım ve beklemeye devam ettim. Yaklaşık 2 saatlik bekleme sonrası bu özel anı gördüm ve hemen fotoğrafladım. Selimiye Camii, Edirne ve Tsuchinshan-Atlas’ı. Bu özel gökyüzü olayına şahit olduğum ve kayıt altına aldığım için mutluyum" dedi.


Bilim insanları tarafından 2023 yılı Ocak ayında keşfedildiği günden beri gökyüzü meraklılarının heyecanla beklediği C/2023 A3 (Tsuchinshan-Atlas) kuyruklu yıldızı, Türkiye semalarında görülmeye başlandı. Yaklaşık 80 bin yıllık yörünge periyodu hesaplanan C/2023 A3 (Tsuchinshan-Atlas) kuyruklu yıldızı, parçalanmaz ise sonrasında Ekim ayı ortasından itibaren günbatımından sonra batı ufkunda tekrar gözlemlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER