Dünya

Lahey Savaş Suçları Mahkemesi, Voyislav Şeşel’i suçsuz ilan etti

Lahey Savaş Suçları Mahkemesi, 1991-1999 yılları arasında Bosna Hersek, Hırvatistan ve Kosova’da Müslüman halka karşı savaş suçu işlediği iddia edilen Sırp Radikal Partisi Başkanı Voyislav Şeşel’in suçsuz olduğuna hükmetti.

Lahey Savaş Suçları Mahkemesi, Voyislav Şeşel’i suçsuz ilan etti
31-03-2016 20:59

Lahey Savaş Suçları Mahkemesi, 1991-1999 yılları arasında Bosna Hersek, Hırvatistan ve Kosova’da Müslüman halka karşı savaş suçu işlediği iddia edilen Sırp Radikal Partisi Başkanı Voyislav Şeşel’in suçsuz olduğuna hükmetti. Mahkemenin 2014 yılında sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bıraktığı Seşel, kararın açıklanacağı duruşmaya katılmadı. Lahey Savaş Suçları Mahkemesinin, Hakimler Konseyi, Şeşel’in iddianamedeki suçları işlediğine dair yeterli delil bulunmadığını belirterek, beraat kararı verilmesine hükmetti.

Lahey Mahkemesinin Şeşel hakkında berat kararı vermesi Kosova, Bosna-Hersek ve Hırvatistan’da tepkiyle karışlanırken, Sırbistan başkenti Belgrad’da kutlandı.

Kararın açıklamasından sonra, Belgrad’daki Sırp Radikal Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Voyislav Şeşel, “Benim için beraat kararı beklen bir karardı. Mahkemenin, hiç bir delili yoktu. Ancak, Sırbistan düşmanlarının sahte belgeleri ile birkaç yıl Lahey’de tutuklu kaldım” diye konuştu. Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Kosova’dan gelen tepkilerle ilgili ise Şeşel, “Onların tepkileri umurumda bile değil” dedi.

DHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER