Bursaspor

Le Guen'i neden aldınız?

Lig Radyo programcısı Cüneyt Kaşeler, Bursaspor'u Bursa.com'a değerlendirdi.

Le Guen'i neden aldınız?
08-04-2018 00:58

-Sevgili Cüneyt bizi kırmayıp programımıza katıldığın için sana çok teşekkür ediyoruz.

“Ben teşekkür ederim öncelikle çağırdığınız için, Bursaspor olunca biz koşarak geliyoruz.”

-Tabii ki konumuz Bursaspor... Son iki sezondur Bursaspor’da yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Sence Bursaspor neden bu durumda?

“SAHA SONUÇLARI SIKINTI YARATTI”

“Öncelikle şunu söyleyeyim; Bursaspor, Türkiye’de Atletico Madrid’in yaptığını yapabilecek takımlardan biriydi, hatta hatırlarsın Bursa’da bir organizasyona davet edildiğimizde Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan da vardı. Bursaspor’un başında da bir önceki başkanın olduğunu hatırlıyorum. Söz hakkı bize geldiğinde, 'Bursaspor bugün bir şeyler uygulamaya başlasa, bir yerlere gelir' demiştik. O dönemden sonra bir Altınordu’nun çizgisine bakıyorsun, bir de Bursaspor’un çizgisine bakıyorsun; sonra görüyorsun ki, Bursaspor’da geleceğe dair hiçbir şey yapılmamış, hep günü kurtarmaya çalışmışlar. Sayın Ali Ay yönetimi geldikten sonra Hamza Hamzaoğlu’yla çalışıyorlardı. Hamza Hamzaoğlu’nun istediği takımı kurdular. Bunda yanlış bir şey yok, ama eğer saha sonuçlarına göre bir teknik direktörü yollayacaksan ve o zaman onun takımını kuruyorsan, o gittiğinde de senin takımının elinde kalacağının hesaplanması gerekirdi.

Bu sezon da Paul Le Guen’i getirdiler, onun takımını kuruyorlar ve Bursaspor böyle bir sarmalın içine girdi.

Sevgili Serkan senin de yazılarında belirttiğin gibi Bursaspor’da bir 'futbol aklının' olması gerekiyordu.

Başkan Ali Ay daha önce 'Benim Almanya ile ilişkilerim var. Mönchengladbach ve Borussia Dortmund gibi projeler yapacağız' demişti. Ancak bu da sadece saha sonuçlarına bağlı kalınca, o sonuçlar da her zaman istediğiniz gibi gelmeyince, maalesef Bursaspor’da iki senedir işler istenildiği gibi gitmez oldu!”

“LE GUEN’İ NEDEN ALDINIZ?”

“Mesela ben başkana ve bu kararı veren yöneticilere sormak isterim: Bursaspor niçin Le Guen ile anlaştı? Dünyada sadece 50-100 teknik direktör yok ki, binlerce var. Eğer siz birini seçiyorsanız bir felsefenizin olması gerekiyor.

Le Guen ile ilgili olarak Ilgaz Çınar ve Mehmet Demirkol ile yaptığınız röportajları da gördüm. Çok güzel ve başarılı röportajlar olmuş.

Onlar zaten anlatmışlar; Le Guen, Lyon’da şampiyon olduktan sonra başka bir başarısı olmayan teknik direktör. Bu çok önemli değil, belli bir tecrübeye ve bu konuları aşabilecek bilgiye sahip; ancak Le Guen’i getirirken ne konuşuldu acaba bunu merak ediyorum. 'Takımı nasıl oynatacaksın, nasıl bir takım kuracaksın?' gibi şeyleri konuştular mı, bilmiyorum.

Mesela Asamoah Gyan konusu gündeme gelip de Bursaspor’un onu almaması büyük bir iştir. Biz o zamanlar bunun bir menajer oyunu olduğunu söylemiştik. Bursaspor’un üçlü savunmaya döndüğü başarılı bir dönemi var. Hatta Kasımpaşa maçında bütün riskleri alarak, neredeyse 2 stoper, 8 forvet gibi oynadığı bir oyunda Le Guen’in heyecan duyduğunu düşünmüştük.

"ÖNCE PLANA İHTİYACI VAR"

Ancak geldiğimiz noktada gördük ki, Fransız Hoca da sonuçlar için getirilmiş. Sonuçlar için Bursaspor'a birisini getireceksiniz, bunu getirmeyin! Çünkü Bursaspor, Türkiye’nin beşinci şampiyonu ve Bursaspor’un öyle sıralamada bir yerlerde olmaya ihtiyacı yok. Bursaspor’un bir plana ihtiyacı var. Bursaspor’un Altınordu’nun yaptığı gibi bir sistemde devam etmesi gerekiyor. Ama maalesef Bursaspor saha sonuçları üzerinden sürekli para harcayarak gündeme gelen bir takım hüviyetine bürünüyor.”

“VİZYON KOYULMALI AMA BURSASPOR’DA O YOK”

“Bursaspor’un bir planı var mı, yoksa Kembo gibi, Sow gibi oyuncular alıp onlara para verip, Agu ve Badu’yu kiralarsanız; ve onlar da yarın öbür gün gidecekse, siz bu kulübün paralarını saçıyorsanız, ben sizi eleştiririm. Ben bu senenin başında olsam derdim ki 'Bizim hedefimiz orta sıralar' altyapıda hangi oyuncular var? Onların yanına 1-2 tecrübeli oyuncu alırdım. Batalla’ya sorardım; 'senin Güney Amerika’dan bağlantıların vardır. Senin kuracağın takım çevresinde bir oyuncu grubu oluşturalım' biz seninle şimdi futbolcu gibi sözleşme yapalım. Sen burada devam et, biz seni gerekli kurslara gönderelim. Futbol direktörü olarak kal, istiyorsan teknik kadroda kal! Yani bir vizyon koymak lazım, ama o vizyonu koymuyorlar.”

“PARALI BAŞKAN OLMASIN”

“Şehirde imkânı olan herkes Bursaspor’a üye olsun, sonra kendi işlerinde organize olsunlar ve sadece parası olan işadamlarının Bursaspor’a başkan olmasının önüne geçsinler. Bursaspor gerçek bir aklın yönettiği bir konsensüsün, bir yapının olduğu hale gelsin. Yoksa taraftara söylenebilecek bir şey yok.

"KENTLİLİK BİLİNCİNDE ÖNCÜ"

Bu Bursaspor’u ortalama 21 bin taraftar izliyor. Timsah Arena tamamlanmış olmamasına rağmen, o gidiş gelişlerde sıkıntı olmasına rağmen, bu kadar kişi izliyor. Bursaspor, kentlilik bilincine sahip taraftarın Türkiye’deki öncüsüdür.

Mümkün olduğu kadar kulübe, projelerini dayatsınlar. Sadece taraftar olarak; tribünde bağırmakla kalmasınlar, taşın altına da ellerini koysunlar.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER