Gündem

Mahir Ünal, ‘Dış Güçler’in kimler olduğunu açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin mensuplarının sık sık tekrar ettiği ‘dış güçler’ söylemiyle kimleri kastettiklerini açıkladı.

Mahir Ünal, ‘Dış Güçler’in kimler olduğunu açıkladı
06-02-2022 00:42

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mahir Ünal, KurtuluÅŸ Haftası etkinliklerine katılmak için geldiÄŸi MaraÅŸ’ta ziyaret ettiÄŸi bir fabrikada açıklamada bulundu. Ünal, AK Parti’li siyasetçilerin sürekli olarak dile getirdikleri ‘dış güçler’in kimler olduÄŸunu açıkladı. 

 "Türkiye'yi üretim, ihracat, istihdamla büyüteceÄŸiz inÅŸallah. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir ÅŸekilde yolumuza devam edeceÄŸiz” diyen Ünal, “Kendinize güvenin, Türkiye'ye güvenin ve ÅŸundan emin olun ki bizler her daim vatandaşımızın yanındayız çünkü bu emaneti sizden aldık. Ä°stiyoruz ki kararı millet versin, söz de karar da millete ait olsun. Birileri gibi uluslararası alanda kapalı kapılar arkasında onunla, bununla konuÅŸularak birtakım ayak oyunları oynanmasın" dedi. 

Ünal, emperyalizmle ilgili bu sözlerinin ardından ‘dış güçler’den kasıtlarının hangi ülkeler olduÄŸuna iÅŸaret etti:

“'Türkiye'nin Suriye'de ne iÅŸi var?' diyenler, bir kere olsun 'Amerika'nın Suriye'de ne iÅŸi var?' dediler mi? 'Türkiye'nin Libya'da ne iÅŸi var?' diyenler, bir kere olsun 'Fransa'nın, Rusya'nın, Amerika'nın, Libya'da ne iÅŸi var?' dediler mi? Biz mavi vatandaki haklarımızı savunurken AB, bizi yaptırım uygulamakla niye tehdit ediyor? Biz KarabaÄŸ'da 30 yıllık Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizin esaretini sona erdirirken bir kere olsun bu dış güçler memnun oldu mu? Bizim 50'ye yakın ülkeye savunma sanayi ürünlerimizi satıyor olmamızdan memnunlar mı? Türkiye'nin bölgedeki etkisini artırmasından bunlar memnun mu? Memnun olmayanlara bakarsanız dış güçlerin kim olduÄŸunu da çok net bir ÅŸekilde görebilirsiniz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER