Dünya

Mahsur kalan mültecilerin imdadına Türk gemisi yetişti

Fas’tan İtalya’ya deniz yoluyla gitmeye çalışırken mahsur kalan 13 mülteci Türk gemisi tarafından kurtarıldı. Mültecilerin kurtarılma anları kameraya yansıdı.

Mahsur kalan mültecilerin imdadına Türk gemisi yetişti
29-11-2018 00:41

Fas’tan aldığı yükle Ä°talya’ya seyretmekte olan Harmony S gemisi, Almeria Deniz Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi’nden (MRCC) yapılan çaÄŸrı ile göçmenleri kurtarma bildirimi alarak rotasını deÄŸiÅŸtirdi. Göçmenlerin bulunduÄŸu bölgeye giden Harmony S gemisi 4 gündür denizde olan göçmenleri kurtararak gemiye aldı. Göçmenlerin üzerlerindeki ıslak kıyafetler deÄŸiÅŸtirilirken, eÄŸitimli gemi mürettebatı tarafından göçmenlere ilk yardım yapıldı. Denizde günlerdir aç ve susuz kalan göçmenlere gemi personeli yiyecek ikramında bulundu. Ä°spanya MRCC tarafından yönlendirilen kurtarma botundaki saÄŸlık görevlisi göçmenleri kontrolden geçirdi. Yapılan kontrolün ardından göçmenler gerekli iÅŸlemler yapılmak üzere Almeria ÅŸehrine götürüldü.

“ALLAH YARDIMCILARI OLSUN BÄ°Z ELÄ°MÄ°ZDEN GELENÄ° YAPTIK”
Kurtarma operasyonunu yöneten kaptan Levent Kayaalp kurtarma operasyonunu turkdeniz.com sitesine anlattı. Kaptan Kayalp, “Saat 14.30 sıralarında görmüÅŸ olduÄŸunuz arkadaÅŸlar denizde mahsur kalmışlar. Bize gelen haberle arama kurtarma ekipleriyle bölgeye intikal etmemiz söylendi. Yaklaşık 4 bin güneyimizde olduÄŸundan bizde arama kurtarmaya katıldık. ArkadaÅŸları yaklaşık yarım saat sonra yanlarına vardığımızda hepsi bitkin durumdaydı. Botları ters dönmüÅŸ ve su almış durumdaydı. Hepsi soÄŸuktan dolayı mustariplerdi. 4 gündür suda olduklarını söylediler. Güverteye çıktıklarında yorgunluktan yığılıp kaldılar” ifadelerini kullandı.
Mültecilere, ilk müdahalelerin yapıldıktan sonra kendilerini iyi hissetmeleri için ıslak elbiselerinin çıkarıldığını söyleyen Kayaalp, “Daha sonra kendilerine gelince 13 kiÅŸiyi salona alıp güzel bir ÅŸekilde elimizden geldiÄŸince saÄŸlıklı bir ÅŸekilde konuk etmeye çalıştık. Biraz sonra Ä°spanya’dan gelecek arama kurtarma botu arkadaÅŸları alacak. Ä°lk konuÅŸmalarda Ä°spanya’ya mülteci olarak kaçmak istediklerini söylediler. Allah yardımcıları olsun biz elimizden geleni yaptık” diye konuÅŸtu.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER