Bursa

Malgaralı, İTSO yönetiminde görev alan ilk kadın üye oldu

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) geçen hafta yapılan seçimlerinde 128 yıllık oda tarihinde bir ilk gerçekleşerek, inşaat mühendisi Hatun Malgaralı odanın ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu.

Malgaralı, İTSO yönetiminde görev alan ilk kadın üye oldu
11-04-2018 19:33

Ä°TSO'da Hatun Malgaralı, ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu. Yeni dönemde Ä°negöl’ün tüccar ve sanayicilerine en iyi hizmeti vermek için bir dizi proje hazırladıklarını vurgulayan Ä°TSO BaÅŸkanı Yavuz UÄŸurdaÄŸ, önümüzdeki süreçte projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Dünyanın en geliÅŸmiÅŸ medeniyetlerinin, kadınlarına en yüksek kıymeti veren ve onun gücüne inanan toplumlar olduÄŸunu söyleyen UÄŸurdaÄŸ, kadının eli deÄŸmeden ekonomileri büyütmenin mümkün olmadığını ifade etti. Yavuz UÄŸurdaÄŸ, kadınların toplumsal yaÅŸamdaki, ekonomideki güçlerini ve deÄŸerlerini herkesin iyi bilmesi gerektiÄŸine de iÅŸaret ederek, kadınların siyasette, iÅŸ dünyasında, bürokraside, sanat dünyasında etkilerinin görüldüÄŸü bir süreç yaÅŸandığına vurgu yaptı. UÄŸurdaÄŸ, hayatın hemen her alanında erkekler kadar baÅŸarılı olan, kendini kanıtlayan çok sayıda kadın olduÄŸunu belirterek, “Kadınların en üst düzey görevlerde yer alması bizleri de gururlandırıyor. Onlara fırsat verildiÄŸinde, erkeklerden daha baÅŸarılı olacaklarını biliyoruz. Türkiye’nin ilk ticaret ve sanayi odalarından biri olan Ä°TSO’da bir ilk daha imza atarak, yönetim kurulumuzda bir kadın üyemiz yer aldı. Bunun benim baÅŸkanlığım dönemine denk gelmesi, bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu” dedi.
Yeni oluÅŸan yönetim kurulu içinde yer alarak Ä°TSO tarihine geçen evli ve iki çocuk annesi Ä°nÅŸaat Mühendisi Hatun Malgaralı da, odanın yönetiminde görev aldığı için gurur duyduÄŸunu dile getirdi. Kadınların iÅŸ dünyasında baÅŸarılı iÅŸler yaptıklarını vurgulayan Hatun Malgaralı, Ä°TSO yönetim kurulu üyesi olarak Ä°negöl’e hizmet etmeyi önemli bir görev olarak gördüÄŸünü söyledi. Odanın yönetimdeki ilk ve tek kadın üye olmasının tarihi bir ayrıntı olduÄŸuna da vurgu yapan Malgaralı, “Ä°TSO tarihine geçmek elbette benim için gurur verici bir olay. KeÅŸke daha çok kadın üye bu görevde olsaydı. Umarım, ilerleyen dönemlerde bu görevlerde yer alan kadınların sayısı daha da artar ve kadınlarımız iÅŸ dünyasını dizayn etmede kendilerini gösterme fırsatı bulurlar. Ben bunu saÄŸlamak için elimden geleni yapacağım” diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER