Spor

Manchester United'da kapanmayan yara: Sakatlık

İngiliz The Times Gazetesi, United'daki sakatlık problemi ile ilgili bir dosya yayınladı.

Manchester United'da kapanmayan yara: Sakatlık
25-12-2015 11:21
Premıer Lig'de son 6 haftada galibiyet alamayan, Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve taraftarın güzel futbol beklentilerini karşılayamayan Manchester United'da eleştiri okları Menajer Louis van Gaal'in üzerinde.
 
Geçtiğimiz sezon başında göreve geldiğinden bu yana transfere yaklaşık 250 milyon Sterlin harcayan Van Gaal'in oyuncularıyla iletişim kurmakta zorlandığı İngiliz basınında yer alan iddialar arasında. Bununla birlikte gazetelerde Van Gaal'in zorlu antrenman metotları yüzünden oyuncuların kendi sınırlarını fazlasıyla zorladıkları da ifade ediliyor.
 
The Times Gazetesi, konuyla ilgili olarak kapsamlı bir dosya hazırladı. Dosyada, Manchester Unitedlı oyuncuların ortalamanın çok üzerinde bir süreyle takımdan uzak kaldıkları öne çıkıyor. Buna göre; Van Gaal'in ilk yılında yani geçtiğimiz sezon United'da tam 97 sakatlık vakası yaşandı. Sezon başından bu yana ise; İngiliz ekibinde bu rakam şimdiden 37'ye ulaştı.
 
Times Gazetesi, geçen sezon sakatlık yaşayan futbolcuların toplam 2 bin 298 günsahalardan uzak kaldığını bu rakamın lig ortalamasının 715 gün üzerinde olduğunu yazdı.
 
Van Gaal döneminde Manchester United'da en çok sakatlanan futbolcu ise ayağı kırıldığı için sezonu kapatan Luke Shaw. İngiliz sol bek, Van Gaal döneminde tam 10 kez farklı sakatlık yaşadı.
NTVSpor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER