Bursa

Mehmet Kartal Beraat etti ve hakkında çıkan iddialara yanıt verdi

Mudanya Belediyesi Eski Kalem Müdürü Mehmet Kartal, hakkında bir banka personelinden rüşvet istediği iddiasıyla açılan davadan beraat etti.

Mehmet Kartal Beraat etti ve hakkında çıkan iddialara yanıt verdi
18-11-2015 17:12

Hakkında açılan "Rüşvet" davası sebebiyle Mudanya Belediyesi'ndeki özel kalem müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Kartal, yargılandığı davada beraat etti. Mehmet Kartal hakkında daha önce çıkan dedikodularla ilgili de bir bildiri yayınladı. Kartal yayınladığı bildiride, Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in kendisini işten kovduğu, 2. Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Mudanya Mütarekesi'nin 92. Yıldönümü nedeniyle "zimmet ve usulsüz harcama" yaptığı, rüşvet istediği ve bir fotoğraf çekip faceboook üzerinden paylaştığı ve "Özel hayatın gizliliği"ni ihlal ettiği iddialarına cevap verdi. 

Mehet Kartal'ın "Basına ve kamuoyuna" yaptığı açıklama şu şekilde;

Mudanya Belediyesi’nde çalışmaya başladığım günden bu güne kadar, Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a karşı hamleler yapmak amacıyla kişisel olarak hep benimde üstüme gelindi. Hedef tahtası oldum.

Bugüne kadar sessizliğimi korudum.

Bilinsin ki suskunluğum korkumdan değildir.

Beni tanıyanlar bilir, her lafa verilecek bir cevabım da vardır.

Bunun için hem lafın laf olması hem de söyleyenin adam olması lazım.

Bu nedenle sustum.

Sonucu mahkemeler versin diye bekledim.

Hakkımdaki iddialar ve söylenenlere gelince;

1.      Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “beni işten kovmuş.”

2.      Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesinin 92.  Yıldönümü nedeniyle “zimmet suçu işlemişim, usulsüz harcama yapmışım.”

3.      Toplam tutarı 2 aylık maaşımı bulmayan bir parayı 6 kişinin içinde “rüşvet” olarak istemişim.

4.      Birilerinin halka açık restoranda toplandıkları bir anda Başkanımızın talimatı ile fotoğraf çektirip, bunu facebook’ta yayınlatarak “özel hayatın gizliliğini ihlal etmişim”

ŞİMDİ SORUYORUM, NE OLDU?

1.      Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in beni işten kovmadığı, işimden kendi isteğim ile sözleşmemi haklı nedenle fesh ederek ayrıldığımı ve tazminat davası açtığımı davada Bursa 3. İş Mahkemesinin beni haklı bularak Nilüfer Belediyesini tazminat ödemeye mahkûm ettiğini herkes bilsin.  

2.      Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesinin 92.  Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik organizasyonu ile ilgili olarak kimler tarafından yapıldığı “bilinmeyen” şikâyet nedeniyle gerçekleşen inceleme sonucu “görevlendirilen” müfettişin raporu ile harcamaların usulsüz yapıldığı iddiası nedeniyle olay Danıştay’a intikal etmişti. Tamamen gizli kalması gereken İçişleri Bakanlığının bilgisi dışında herhangi bir kimse ile paylaşılması suç teşkil eden müfettiş raporu yine “bilinmeyen” kişiler tarafından basına yanlış ve taraflı olarak sızdırılmış ve Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz, benim ve ihale komisyonu üyeleri hakkında zimmet iddiaları basına taraflı ve bilinçli olarak servis edilmişti.  Danıştay 1. Dairesinin 2015/1291 esas, 2015/1184 sayılı kararı tarafıma tebliğ edilmiştir.

Yüksek Mahkeme Kararı;

ZİMMET yok,

USULSÜZ FAZLA HARCAMA yok,

KAYIRMA yok,

HER ŞEY YASALARA uygun demiş.

3.      Rüşvet istediğim iddiası ile Cumhuriyet Savcısının gerekli incelemeleri yapmadan “bilinmeyen birilerinin” araya girmesi ile soruşturmaya gerek olmadığına dair karar vermesi gereken bir dosyayı mahkemeye sevk etmesi sonucu açılan davadan, içimizdeki İrlandalıların yalan beyanlarına karşın BERAAT ettim. Yani Rüşvet istememişim, hepsi yalanmış, kumpasmış, komploymuş.

4.      Birilerinin halka açık bir restoranda toplandıkları bir anda fotoğraf çektirip, bunu facebook’ta yayınlatarak “özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğim iddiası ile savcılığa yapılan şikâyeti, Savcı tarafımla ilgili olarak kovuşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle reddetmiştir. Açılmış olan dava halen sürmekte olup,  Suç isnat edilen gençler “nedendir bilinmez” karakolda doğru söyler mahkemede şaşar olmuşlar ve ifadelerini değiştirmişlerdir. Şikâyet edenler duruşmada gençlerle ilgili şikâyetlerinden vazgeçerek, davanın sonuçlanmasının ardından Başkanımız Hayri Türkyılmaz ve benim hakkımda suç duyurusunda bulunacaklarını beyan etmişlerdir.  Bu davanın da sonucunu bekleyeceğim ve adalet kararını elbette verecektir.

 

Şimdi köşe yazılarında, gazete manşetlerinde, yazanlar çizenler,

Sosyal medyada klavye oynatanlar,

Gıybet edenler,

Harici ve Dâhili Bedhahlar,

İçimizdeki İrlandalılar,

Kahvelerde, mahfillerde bunların gevezeliğini yapanlar,

Ellerine kına yakanlar,

Mal bulmuş mağribi gibi saldıranlar,

Soruyorum NE OLDU?

Bilin ki insan dostsuz da düşmansız da kalabilir, dosta ihtiyaç duyabilir, hatta düşmanın merdine de.

Bu süreç bana kimin dost kimin düşman olduğunu göstermiştir. Her musibette bir hayır varmış.

Ama adalet her zaman –hangi adalete değer veriyorsanız verin- son sözü söyler.

Bu işlerin içinde kim, kimler varsa tek tek ortaya çıkmasını sağlamak ve  hepsinden kanun önünde hesap sormak için yasal tüm haklarımı arayacak, gereken hesabı kanun önünde vermelerini sağlayacağım.

Yapacak çok iş, görülecek çok hesap, dürülecek çok defter var,

                                                                                                           Mehmet KARTAL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER