Ekonomi

Mentorluk projesine OİB’den 8 firma katılacak

Proje kapsamında Türkiye genelindeki birliklere üye toplam 43 firma, yaklaşık bir yıl boyunca inovasyon konusunda akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alacak.

Mentorluk projesine OİB’den 8 firma katılacak
24-01-2017 19:47

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri tarafından firmalarda inovasyonu yaygınlaştırmak, katma değerli ihracatı artırmak ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi’ne (Inosuit) Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) üyesi sekiz firma katılacak. 

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, “Inosuit kapsamında üniversite-sanayi iş birliği ile yaratılacak olan sinerji, hem firmalarda inovasyon bilincinin yaygınlaştırılmasına hem de orta ve uzun vadede vizyoner ve rekabetçi yapının güçlenmesine katkı sağlayacak” dedi.  

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri tarafından firmalarda inovasyonu yaygınlaştırmak, katma değerli ihracatı artırmak ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi’ne (Inosuit) Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) üyesi sekiz firma dahil oldu. Inosuit projesinde yer alan OİB üyesi firmalar; Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, Birinci Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.Ş., EMS Mobil Sistemler A.Ş., Man Türkiye A.Ş., Ma-Pa Makina Parçaları Endüstrisi A.Ş., Martur Automotive Seating Systems, Rözmaş Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. ve Teknorot Otomotiv Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.’den oluştu.

Proje kapsamında OİB üyelerinin de aralarında olduğu Türkiye genelindeki birliklere üye toplam 43 firma, yaklaşık bir yıl boyunca inovasyon konusunda akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alacak. OİB üyesi sekiz firma ise projede Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversiesi, Kocaeli Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile eşleşti.

İHRACATI KALICI ARTIRMANIN YOLU

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, geçen kasım ayında başlayan ve yaklaşık bir yıl sürecek olan Inosuit projesinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin 2023 yılı hedefinin 500 milyar dolar ihracat ve dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almak hedefini hatırlatan Orhan Sabuncu “İhracatımızı kalıcı ve sürekli artırabilmenin yolu da tasarım, marka, Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. İnosuit projesi kapsamında üniversite-sanayi iş birliği ile yaratılacak olan sinerji, hem firmalarda inovasyon bilincinin yaygınlaştırılmasına hem de orta ve uzun vadede vizyoner ve rekabetçi yapının güçlenmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER