Gündem

Merkel: O yayınlar hükümetimizin görüşünü yansıtmıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na telefon açan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili Alman basınında yer alan yayınların hiçbir şekilde hükümetlerinin yaklaşımını yansıtmadığını ifade etti.

Merkel: O yayınlar hükümetimizin görüşünü yansıtmıyor
04-04-2016 18:55

BaÅŸbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya Åžansölyesi Angela Merkel dün akÅŸam (3 Nisan) saatlerinde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nu telefonla aradı. GörüÅŸmede yaÅŸadışı göçle mücadele ve bu alanda Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016 tarihinde Brüksel’de varılan mutabakat çerçevesindeki iÅŸbirliÄŸi konuları kapsamlı ÅŸekilde ele alındı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, söz konusu mutabakatın uygulanmasının tarafların üzerlerine düÅŸen vazifeleri yerine getirmeleriyle mümkün olduÄŸunu, bu çerçevede, makamlarımızın mutabakatın uygulanması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

TAZÄ°YELERÄ°NÄ° Ä°LETTÄ°

Åžansölye Merkel bu vesileyle, son olarak 31 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır’da PKK tarafından gerçekleÅŸtirilen saldırı dahil Türkiye’de son dönemde gerçekleÅŸen terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaÅŸlar ve ÅŸehit olan güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, dayanışma mesajı için Åžansölye Merkel’e teÅŸekkür etti, Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceÄŸini vurguladı. DavutoÄŸlu ayrıca, son günlerde Alman basınında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Türkiye’ye yönelik basın hürriyetiyle baÄŸdaÅŸmayacak ölçüde menfi yayınlara dikkat çekerek, kabul edilemez nitelikteki bu yayınların sona erdirilmesini beklendiÄŸini vurguladı. Åžansölye Merkel, konuyu izlediklerini, bu tür yayınların hiçbir ÅŸekilde Alman Hükümetinin yaklaşımını yansıtmadığını ifade etti.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER