Spor

Messi beklenen imzayı attı

Yıldız futbolcunun 2021 yılına kadar uzattığı yeni sözleşmesinde belirlenen serbest kalma bedeli dudak uçuklatıyor.

Messi beklenen imzayı attı
25-11-2017 23:24

Barcelona ile yeni sözleşme konusunda anlaştığı belirtilmesine karşın resmi açıklamanın gecikmesi sebebiyle şüphe yaratan Lionel Messi konusunda tartışmalara son nokta konuldu.

Katalan ekibi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, yıldız oyuncunun sözleşmesinin 2021 yılına kadar uzatıldığı duyurdu.

Açıklamada yıllık ücretine dair herhangi bir bilginin yer almadığı Arjantinli futbolcu için belirlenen yeni serbest kalma bedeli ise dikkat çekiyor. Sezon başında Neymar'ı 222 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemeyi kabul eden PSG'ye kaptıran Barcelona, Messi için bu bedeli 700 milyon euroya çıkardı.

Altyapısından yetiştiği Barcelona'da A takımla ilk resmi maçına 17 yaşındayken Espanyol karşısında çıkan 30 yaşındaki Messi, takımıyla toplam 30 kupa kazanarak, bu alanda Andres Iniesta ile birlikte kulüp rekorunu elinde bulunduruyor. Arjantinli yıldız ayrıca, çıktığı 602 maçta 523 gol kaydederek Katalan ekibinin tarihindeki en golcü isim konumunda.

Geçtiğimiz sezon La Liga'da kaydettiği 37 golle Altın Ayakkabı ödülünün sahibi olan Messi, bu sezon da 12 maçta 12 gol ve 4 asiste imza atarak başarılı performansını sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER