Yaşam

Minyatür T-rex bulundu

Galler'de bir kumsalda fosilleri bulunan antik dinozor türünün, T-rex'in en eski akrabası olduğu tahmin ediliyor. T-rex'in minyatür versiyonu, sadece 50 cm uzunluğundaydı.

Minyatür T-rex bulundu
28-08-2015 00:53

Galler'in Lavernock Kumsalı'nda araştırma yapan Sam Davies, T-rex'in en eski ve en küçük versiyonunu keşfetti. Portsmouth Üniversitesi'nde öğrenci olan Davies, fosili bir kayanın üzerinde inceleme yaparken 'pençe izlerini' fark ederek ortaya çıkardı. 

Fosili inceleyen bilim insanları, dinozorun aynı kumsalda geçtiğimiz yıl bulunan teropod türünün aynısı olduğunu tespit etti. 

T-rex'in minyatür versiyonu olarak belirtilen dinozorun, 200 milyon yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor. Hançer benzeri tırtıklı dişleri olan dinozorun boyu sadece 50 cm olarak ölçüldü. 

Araştırmada yer alan Portsmouth Üniversitesi'nden Dr. David Martill, 'suların çekilme süresi ve incelenen bölge ele alındığında Davies'in zamanlamasının milyonda bir yapılacak bir rastlantıya denk geldiğini' belirtti. Martill, fosilim parmak sayısı ve bilek kemiğinin yapısına göre evrimini anlamaya çalışacaklarını söyledi.

Ayağı Galler Ulusal Müzesi'ne bağışlanan dinozorun geri kalanı, ay sonuna kadar sergilenecek. 

Kaynak: Aljazeera

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER