Bursa

Mümin Gençoğlu sağanak yağmur altında kabri başında anıldı

BAL-GÖÇ’ün kurucu başkanı ve Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Mümin Gençoğlu, vefatının 26’ıncı yılında sağanak yağmur altında kabri başında anıldı.

Mümin Gençoğlu sağanak yağmur altında kabri başında anıldı
07-02-2019 16:26

GeçirdiÄŸi trafik kazası sonucu 1993 yılında hayatını kaybeden Mümin GençoÄŸlu, kabri başında dualarla anıldı. SaÄŸanak yaÄŸmura raÄŸmen sevenleri kabristana akın etti. Emir Sultan Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine oÄŸulları Turhan ve Orhan GençoÄŸlu, kızları AyÅŸe Sözüçetin ile Nurcan Gülerer, BAL-GÖÇ BaÅŸkanı Veli Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Ä°YÄ° Parti Bursa Milletvekili Ä°smail TatlıoÄŸlu, eski Bursa Valisi Zekai GümüÅŸdiÅŸ, ailesi ve sevenleri katıldı.
GençoÄŸlu Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Turhan GençoÄŸlu, "Bulgaristan'dan sırtında ceketiyle ülkemize gelerek hayata sıfırdan baÅŸlayan, görev almış olduÄŸu (BTSO) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na meclis baÅŸkanlığına kadar ulaÅŸan, Bursaspor'umuz çeyrek finale kaldığı zaman Bursaspor baÅŸkanlığı yapan, Bursa ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkıları bulunan, okullar yaptıran, Bulgaristan'daki zulüm sırasında yapılan zülümleri dünyaya duyurabilmek ve soydaÅŸlarımızın sıkıntılarını giderebilmek için BAL-GÖÇ'ü kuran ve onların sesini duyurabilmek için milletvekilliÄŸi yapan, -takdir-i ilahi- Ankara yolunda aramızdan ayrılan, Bursa'mızın Mümin Aga'sını 26 sene sonra burada yine dostlarıyla birlikte andık. Bütün sevenlerine, ailemiz adına minnet ve ÅŸükranlarımı sunuyorum" dedi.
KardeÅŸi Orhan GençoÄŸlu ise, "26 sene sonra yine sizleri burada görmek, bizler için çok büyük gurur kaynağı. Demek ki rahmetli babamız ne kadar çok seviliyor ki bu hava ÅŸartlarına raÄŸmen burada sevenleri bir araya geldi" diye konuÅŸtu.
Zekai GümüÅŸdiÅŸ ise, "Görev yaptığım dönemde kendisinden bir okul talebim olmuÅŸtu. O bir okul deÄŸil iki okul birden yaptırmıştı. BAL-GÖÇ'ü kurdu, bizlerin sesini bütün dünyaya duyurdu. Bugün kendisini hasret ve üzüntüyle anıyor, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuÅŸtu.
Yapılan duaların ardından katılanlara yemek ikram edildi.(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER