Bursa

Muradiye Yahşibey mahallesinden hırsızlık çağrısı!

Gece gündüz demeden evlere giren hırsızlar, kombiden su sayacına söküp kayıplara karışıyor. Yapılan ihbarların ciddiye alınmamasından yakınan mahalleli, çaresizlik içinde uzanacak yardım elini bekliyor.

Muradiye Yahşibey mahallesinden hırsızlık çağrısı!
01-02-2024 11:00
01-02-2024 11:09
BURSA

Bursa Valisi ve Emniyet Müdürü'nün bu soruna acilen el atmasını isteyen Yahşibey mahallesi sakinleri, mal güvenlikleri olmadığı gibi canlarının da tehlikede olduğuna dikkat çekiyor . Mahallelerinin hırsızlıkların yanı sıra ,uyuşturucu kullananların da üssü haline geldiğinden yakınan mahalleli, tamamı ahşap olan evlerinin yakılmasından endişeli ediyorlar.

Hırsızlar kombiyi yerinden söküp çalmışlar.

Tüm şikâyetlerine rağmen yetkililerin mahalleleri ile ilgilenmemesi den dert yanan Yahşibey Muhtarı Nejat Yetişir, "Sorunumuzu Osmangazi Kaymakamına kadar taşıdık ama hırsızlar evleri soymaktan geri kalmıyor" şeklinde dert yanıyor.

Hırsızların bir süre önce kendi evine de girdiğinden yakınan Yahşibey Mahalle Muhtarları Nejat Yetişir, hırsızların kızının 300 bin lira değerindeki çeyizlerini çaldığını ve çaresizliğini anlattı.

Hırsızların bazı evlere ayda 2-3 defa girmesinden dert yanan Yahşibey mahalle Muhtarı Nejat Yetişir, yetkililerin acilen hırsızlıklara karşı önleyici tedbirleri almasını isteyerek, hırsızlar ve uyuşturucu kullananlarca çıkarılacak olası yangınlarda ya da hırsızların saldırısı sonucu olabilecek can kayıplarının hesabını kim verecek" uyarısında bulundu.

Mutfak ve banyo bataryalarına kadar sokup çalan hırsızlar şu sayacını da söküp götürmüşler.

Yahşibey Mahalle halkı evlere daha çok kapı ve pencere kilitlerini kırarak giren hırsızların işi daha da ileri götürüp çatıları açarak girdiklerini gözlemlediklerinden yakınarak, kendilerinin, telafisi mümkün olmayacak  olaylar yaşamadan acilen bu dertten kurtarılmasını istiyor .

Hırsızlar pimapen bahçe kapısını yakmaya çalışmışlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER