Asayiş

Musa Orhan hakkında flaş gelişme!

Cinsel saldırı ile suçlanan Musa Orhan hakkında flaş bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan hakkında, "Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan, Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmiştir." açıklamasını yaptı. Musa Orhan hakkında yaşanan bu son dakika gelişmesinin detayları belli oldu

Musa Orhan hakkında flaş gelişme!
31-08-2020 23:14

MUSA ORHAN GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan'ın "Devlet memurluğundan çıkarma" cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 31.08.2020 tarihli 'devlet memurluğundan çıkarma' cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmiştir."

Orhan, Siirt Valiliğinin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

MUSA ORHAN KİMDİR? NE OLMUŞTU?

İperk Er'in intiharının ardından, cinsel istismar suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturmada Musa Orhan gözaltına alınmış, sonrasında ise tahliye edilmişti. Savcılığın itirazını reddeden mahkeme, adli kontrol ile serbes bırakılmakararını bozmadı. Peki, Musa Orhan kimdir ve Musa Orhan neden serbest bırakıldı? İşte, İpek Er'in intiharı ve Musa Orhan'ın sebrbest bırakılmasına ilişkin detaylar...

Batman'da ailesiyle birlikte yaşayan İpek Er, Musa Orhan'dan kendisini evlenme vaadiyle kandırdıktan sonra tecavüz ettiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. İpek'in iddialarına göre, Siirt'te buluştuğu Musa Orhan kendisine alkol ve uyuşturucu hap içirip zorla birlikte olmuştu.

 
 
 

 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER