Yaşam

MUSKİ’den açıklama

Muğla büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğü (muski) son günlerde bodrum genelinde yaşanan su isale hatları ile ilgili ve bazı basın ve yayın organlarınca kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtildi.

MUSKİ’den açıklama
20-06-2024 15:03

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MUSKİ) su isale hatları ile ilgili ve bazı basın ve yayın organlarınca kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtildi.


MUSKİ’den yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Bodrum’da ki içme suyu hatlarının Bodrum Belediyesi tarafından yapıldığı ve yine Bodrum Belediyesi tarafından basınca dayanıksız yanlış boru seçimi yapıldığı ve bunun MUSKİ tarafından düzeltileceği şeklinde bir haber yer almıştır. Bu habere istinaden vatandaşlarımızın doğru şekilde bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Bodrum’da ki içme suyu hatlarının yapımı çok önemli bir amaca hizmet etmek için hayata geçirilmiş olsa da maalesef istenildiği ölçüde bu gayeye hizmet edememiş yapım aşamasında ve kullanılan malzemelerde bir takım uygulama yanlışları olduğu görülmüştür. Bakıldığı zaman Bodrum ana içme suyu projesi ‘Bodrum Yarım Adası Acil İçme Suyu İnşaatı’ kapsamında 2012 yılında işletmeye alınmıştır. Hatlar 2014 yılından önce yapıldığı için buradaki yataklama-gömlekleme, basınç sorunu veya boru tipi seçiminde ne MUSKİ Genel Müdürlüğü, ne de Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir dahli yoktur. Hatlar 1053 sayılı kanun uyarınca merkezi yönetime bağlı kuruluşça 2011 yılında yapımı tamamlanmış olup o dönemdeki yerel yönetimlerin sürece dahli olmamıştır. Bu nedenle de Bodrum Belediyesi’nin de hatların yapımı ile ilgili herhangi bir dahli bulunmamıştır”


Başkan Aras arızalı hatların değiştirilmesi için MUSKİ’ye yetki verdi


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, göreve gelir gelmez Bodrum içme suyu projesinin arızalı olması ve sürekli patlakların meydana gelmesi nedeniyle MUSKİ’den bu hatların değişimi için gerekli hazırlıkları yapmalarını istemişti. MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından CTP tipi hatlarının değişimi ve basınç yönetimi için gerekli proje hazırlıkları tamamlanırken, turizm sezonunun sonunda çalışmalar başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER