Gündem

Nevruz'u kana bulayıp kaos yaratacaklardı

Diyarbakır Bağlar'da sıkıştırılan teröristlerin Nevruz'u kana bulayıp kaos yaratacak ekip olduğu ortaya çıktı. Bağlar'da kendilerini unutturup Nevruz etkinliğinde polise toplu halde ateş açıp Diyarbakır'da toplu bir isyan başlatmayı hedefleyen terörist grup iki sokakta sıkıştırıldı.

Nevruz'u kana bulayıp kaos yaratacaklardı
18-03-2016 10:45

15 Mart'tan beri sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçenin en büyük mahallelerinden olan Kaynartepe'deki bu gelişmeler nedeniyle çok sayıda kişi göç ederken, polisin yürüttüğü operasyona önceki geceden itibaren asker de destek vermeye başladı. Diyarbakır'da bulunan 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan önceki gece çıkan paletli zırhlı araçlar Bağlar İlçesi'ne girdi.

HALK İLÇEDEN GÖÇÜYOR

Mahallede15 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra göç devam ederken, bazı vatandaşların evlerinden alabildikleri eşyalarını alarak bölgeden uzaklaştıkları, polis ve askerin sokak başlarında aldıkları önlemin devam ettiği görüldü.

15 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

PROVOKASYONA HALK TEPKİSİ

Van kent merkezi ve Erciş'te Nevruz'a izin verilmemesine rağmen asılan afişler halk tarafından yırtıldı. Vanlılar “Burayı Sur’a Cizre’ye çeviremezler. Terör örgütünün huzurumuzu bozup yuvamızı yıkmasına izin vermeyiz” dediler.

DİYARBAKIR’DA KUTLAMALARA İZİN

Nevruz Tertip Komitesi'nin 10 Mart'taki başvurusuna Diyarbakır Valiliği'nden olumlu yanıt geldi. Valilik, kentte 21 Mart'ta yapılacak kutlamalara izin verildiğini duyurdu. Kutlamalar, pazartesi günü Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda yapılacak. Demokratik Toplum Kongresi öncülüğünde düzenlenecek kutlamalara HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da katılıması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER