Bursa

O fuar tüm hızıyla sürüyor

Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi 2.gününde öğleden sonra devam eden kongrelerle sürüyor.

O fuar tüm hızıyla sürüyor
02-10-2015 19:28

Fuar ile eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirilen kongreler, akademisyenlerin konuşmaları ve katılımlarıyla devam ediyor. Ziyaretçiler fuarda stand açan firmaların projelerini ziyaret ederken bir yandan da akademisyenlerin yoğun bilimsel sunumlar gerçekleştirdiği kongreler de tüm hızıyla sürüyor.

Y. Mimar Hasan Özbay’ın başkanlığını yaptığı öğleden sonraki oturumda “Dört Boyutta Kamusal Alan” konusu işlendi. Oturuma Y. Mimar Agnes Van Der Meik, Arş. Gör. Nurten Özdemir, Arş. Gör. Dr. İldem Aytar Sever, Yrd. Doç. Dr. Hasan Tahsin Selçuk katıldı.

SİTELER KUTUPLAŞMAYA NEDEN OLUYOR…

Oturumda konuşan 9 Eylül Üniversitesi Arş. Gör. Nurten Özdemir son dönemler iyice artan site yaşamlarının ve kapalı konut sitelerinin kamusal ve kentsel mekanlarda problemler oluşturduğuna değindi. Şehirlerin artık, kentle bütünleşemeyen alanlardan oluştuğunu ifade eden Özdemir, Kapalı konut siteleri şehirde fiziksel ayrışmaya, sosyal ayrışmaya, güvenlik sorununa ve kutuplaşmaya neden olduğunu belirtti. Özdemir şunları söyledi, “Büyük ve kapalı siteler kentle bütünleşemeyen alanlar oluşturuyor. Bu siteler, genelde orman arazilerine, otoban kenarlarına veya askeri alanlara yakın yerlere konumlandırılıyor. Kentle ayrışan yerlerde oluyor hep.”

Kapalı konut sitelerinin kent mekanlarının arasında bağlantı kopukluğu yarattığını söyleyen Özdemir, “Bu siteler ile birlikte ortak paylaşımlar azalır toplumsal sınıflar arsındaki kutuplaşma artar. Heterojen bir toplum oluşur. Kentlilik bilincinden uzaklaşırız. Bireyselleşiriz. Site içindeki sosyal donatılı alanlar dışarıdaki alanları etkilemekte ve oraların kullanımlarını azaltmaktadır. Böylelikle site ve çevre arasında görsel ve fiziksel temas eksikliği doğuyor” dedi.
Bursa Yapı Yaşam Fuar’ının 2.gününde yapılan oturumlarla fuarın kongre bölümünün sonuna gelinirken, programın galası Almira Otel’de düzenlenecek gala yemeği ile sonlanmış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER