AsayiÅŸ

Öfkeli yolcu, otobüs şoförüne korku dolu anlar yaşattı

Mersin’de Büyükşehir Belediyesine ait yolcu otobüsü, bir yolcunun saldırısına uğradı. Şoför ile tartışan yolcu, durakta indiği otobüsün önünü kesip hareketini engelledikten sonra sileceklerini ve camını kırdı, sürücüye tehditler savurdu.

Öfkeli yolcu, otobüs şoförüne korku dolu anlar yaşattı
19-09-2022 01:32

BüyükÅŸehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mezitli ilçesinde 25 numaralı belediye otobüsünde yaÅŸanan olayda, isminin H.Y. olduÄŸu öÄŸrenilen yolcu, baÅŸka bir yolcunun araca binmesi sırasında otobüs ÅŸoförüne bağırdı.

Åžoföre bağırmaya ve tehditler savurmaya devam eden H.Y. bir süre sonra otobüsten indi. Kırmızı ışıkta bekleyen aracın camlarına vuran ve sileceklerini kaldıran yolcu, ÅŸoföre aÅŸağıya inmesi için bağırmaya devam etti. Otobüsün önünde birkaç dakika bekleyen saldırgan, daha sonra aracın ÅŸoför tarafındaki camını kırdı. Araç sürücüsüne ve otobüste bulunan diÄŸer yolculara korku dolu anlar yaÅŸatan öfkeli ÅŸahıs, daha sonra olay yerinden uzaklaÅŸtı.

Otobüs ÅŸoförü korku dolu anları anlattı


DiÄŸer yolcuların da saldırgan yolcuya tepki gösterdiÄŸi olayla ilgili yaÅŸadıklarını anlatan BüyükÅŸehir Belediyesi otobüs ÅŸoförü Kamil Akkaya, “Duraktan yolcumu indirdim ve bindirdim. Duraktan çıkmak üzereyken, içeriden yolcunun biri ‘yolcu var’ dedi.

Ben de tam çıkış yaptığım için ‘ÅŸu an yolcu alamam, trafiÄŸe çıkıyorum’ dedim. Bu sefer içerideki vatandaÅŸ, ‘sağına baksana’ diye bağırdı. Ben de tam çıkış yapıyordum, can güvenliÄŸi sebebiyle trafikte duramayacağımı söyledim, seyir halinde devam ettim.

Devam ederken bana ‘saÄŸa çek dur’ diye bağırdı. Ä°kinci kez tekrar yine bağırdı aynı ÅŸekilde. Ben bu sefer ışıklara gelince kırmızı yandı ve mecburen durduk. Üstüme doÄŸru geldi. Yolcular ‘ayıp, ne yapıyorsun sen’ dediler. O tepkiyi görünce geri oturdu" dedi.

Hareket ettikten bir süre sonra yolcunun bu sefer ’saÄŸa çek’ diye bağırdığını söyleyen Akkaya, "Hastane durağında yolcu indirdim, bindirdim. Orada inmedi. Ä°nmediÄŸi için devam ettim. Muhtar durağında yine yolcu indirdim, bindirdim. Muhtar durağında indi.

Ben de sağıma baktım aynaya, yolcu olmadığından dolayı kapılarımı kapattım. Tam hareket edecektim, ön kapıya 3 sefer vurdu ve ‘kapıyı aç’ dedi. Ben de ‘açamam’ dedim. Yine kapıya vurdu. Can güvenliÄŸimden korktuÄŸum için kapıları açmadım. Bu sefer arabanın önüne geçti.

Arabanın ön camına vurdu. Silecekleri kaldırdı. Beni 2-3 dakika orada tuttu. Arabanın soluna doÄŸru dolandı. Cama vurdu ve ‘aç camı’ dedi. Ben ‘açamam’ dedim. 2-3 sefer tekrarladım. En sonunda cama var gücüyle vurdu ve cam kırıldı. Sonrasında karşıya geçti. Oradan beni tehdit etti ve ‘seninle görüÅŸeceÄŸiz’ dedi. Olay bu ÅŸekilde oldu” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili ÅŸikayette bulunduklarını belirten Akkaya, Mezitli Polis Merkezi’ndeki ifadesinin ardından, saldırgan yolcu H.Y.’nin de ifade vermek için karakola getirildiÄŸini sözlerine ekledi.

Olayı anı kamerada


Öte yandan olay anı otobüsün içinde ve dışında bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, araçtan inen yolcunun otobüsün önüne geçip camına vurarak ÅŸoförü aÅŸağı çağırdığı anlar yer aldı. Åžoförün ve içindeki yolcuların tepkilerine aldırış etmeyen ÅŸahsın, aracın sileceklerini kaldırıp, sürücü tarafındaki camı vurarak kırdığı anlar da görüntülere yansırken, otobüs içindeki yolcuların çığlıkları da kameralara yansıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER