AsayiÅŸ

Okul servisi ve çakarlı araçla uyuşturucu sevkiyatı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilen ve Avrupa ülkelerine götürülmek istenen 2 ton uyuşturucuyu ele geçirdi. Zanlıları uyuşturucuyu fark edilmemek için okul taşıtı ve çakar lambalı bir araçla sevk etmeleri dikkat çekti.

Okul servisi ve çakarlı araçla uyuşturucu sevkiyatı
13-02-2019 15:37

Edinilen bilgilere göre, Ä°stanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, Balkan rotasını izleyen uluslararası uyuÅŸturucu ÅŸebekelerinin deniz yoluyla Saros Körfezi’ne getirecekleri yüklü miktarda skunk türü uyuÅŸturucuyu Türkiye’ye sokarak piyasaya süreceÄŸi istihbaratını aldı. 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dün sabaha karşı operasyon için düÄŸmeye basıldı.

BALKAN ROTASINDAN TÜRKÄ°YE’YE SEVKÄ°YAT
Sürat tekneleri ile Saros Körfezi’ne getirilen uyuÅŸturucuyu ‘okul taşıtı’ ibareli minibüs ile çakar lamba ve siren takılı otomobille yüklenerek Ä°stanbul’a getirilmek istendi. Araçları takip eden polis, Ä°stanbul giriÅŸinde operasyona baÅŸladı. Araçlar Esenyurt giÅŸelere gelmek üzereyken yön deÄŸiÅŸtirmeye çalıştı. Bu sırada zanlıların kent giriÅŸinde farklı noktalara gideceÄŸini tespit eden polis, her iki aracın önünü keserek durdurdu.
Bu sırada Afganistan uyruklu uyuÅŸturucu kaçakçısı A.B.’nin kullandığı skunk yüklü servis minibüsü durdurulurken, uyuÅŸturucu yüklü diÄŸer hafif ticari aracın sürücüsü Türk vatandaşı B.A., polisi karşısında görünce kaçmak istedi. GiÅŸelere çarparak duran aracın sürücüsü B.A. ile minibüsteki uyuÅŸturucu kaçakçısı kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Araçlarda yapılan aramada ise 2 ton skunk adı verilen uyuÅŸturucu madde ele geçirildi.
Her iki zanlı, sorgulanmak üzere getirildiÄŸi Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’nde, iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Biri Afgan uyruklu 2 uyuÅŸturucu kaçakçısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
UyuÅŸturucu ÅŸebekelerine göz açtırmayan Ä°stanbul polisi, özellikle Avnavutluk’ta üretilip buradan Yunanistan-Arnavutluk arasındaki sırı geçerek Türkiye ve Avrupa’nın çeÅŸitli ülkelerine taşınan skuknlar, Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’nde sergilendi. Ele geçirilen uyuÅŸturucunun, Ä°stanbul’da bugüne deÄŸin tek seferde ele geçirilen en büyük skunk miktar olduÄŸu duyuruldu.
(Sadık Kahraman/İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER