Gündem

Orgeneral Akar, Nusaybin şehitlerini memleketlerine uğurladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan 3 asker için Selen Kışlası’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Orgeneral Akar, Nusaybin şehitlerini memleketlerine uğurladı
01-05-2016 21:10

Nusaybin ilçesinde, terör örgütü mensuplarının roketli saldırısı sonucu ÅŸehit düÅŸen jandarma uzman çavuÅŸlar Bartın nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Sinan Oruç, Adana nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Serdar Yıldırım ve KahramanmaraÅŸ nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Hakan DuyÄŸal için Mardin’de tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Ä°brahim Yılmaz, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Salih Kırhan, Ä°l Emniyet Müdürü Lütfullah UÄŸur Pekcan, Ä°l Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Özel, ÅŸehitlerin aileleri, silah arkadaÅŸları ve Mardinli vatandaÅŸlar katıldı.

Mardin 70. Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen tören cenazelerin getirilmesi ile baÅŸladı, saygı duruÅŸu ve ÅŸehitlerin öz geçmiÅŸlerinin okunmasıyla devam etti. Ardından silah arkadaÅŸları adına konuÅŸan Yarbay Kubilay Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaÅŸmasını engellemek ve kanun hakimiyetini saÄŸlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceÄŸiz. Kahraman ÅŸehitlerimizin emaneti olan ’bayrak’, ’vatan’ için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz ÅŸehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız. Üzerinde yaÅŸadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uÄŸurda kaybeden aziz ÅŸehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan ÅŸehitlerimiz birlik ve bütünlüÄŸümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir" dedi.

Bölücü terör örgütünün kirli yüzünü tekrar gösterdiÄŸini belirten Karadeniz, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uÄŸurda binlerce ÅŸehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüÄŸünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eÅŸitliÄŸi ve demokrasiyi dilinden düÅŸürmeyen ancak devletin sunduÄŸu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüÄŸe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri iÅŸleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar ÅŸunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Tören sonunda Mardin Ä°l Müftüsü Dursun Ali CoÅŸkun ÅŸehitler için dua okudu. Duanın ardından ÅŸehitler uÄŸurlandı. Åžehitlerden Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Sinan Oruç’un cenazesi Bartın’ın Ulus ilçesine, evli olan Serdar Yıldırım’ın cenazesi Adana’nın AladaÄŸ ilçesine, evli ve üç çocuk babası olan Hakan DuyÄŸal’ın cenazesi ise KahramanmaraÅŸ’a uÄŸurlandı.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER