Gündem

Ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Y.'nin ağabeyi

Ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Y.'nin ağabeyi
23-08-2021 19:08

Ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Y.'nin ağabeyi: Kardeşim boşboğazdır
Antalya’nın Akseki ilçesinde çıkıp Manavgat’a sıçrayan orman yangınıyla ilgili olarak tutuklanan Ali Y.'yi, sevgilisi Özlem T.’nin (40) telefonundaki ses kaydıyla ihbar ettiÄŸi ortaya çıktı. Ali Y.’nin aÄŸabeyi Alaattin Y., “KardeÅŸim boÅŸboÄŸazdır. Alkol alır ve nerede bir gündem varsa 'ben yaptım' der. Dikkat çekmek için yapar" dedi.

Turizm kenti Antalya'nın Akseki ilçesi Kepezbeleni mevkisinde 28 Temmuz gecesi çıkıp Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınıyla ilgili tutuklanan Ali Y.’yi sevgilisi Özlem T.’nin ihbar ettiÄŸi belirtildi. Ali Y., bir süredir birlikte yaÅŸadığı Özlem T. ile söndürme çalışmaları devam ederken yaptığı bir telefon görüÅŸmesinde, iddiaya göre, yangını kendisinin para karşılığında çıkardığını söyledi. Telefonundaki uygulama sayesinde görüÅŸmelerin ses kaydını alan Özlem T., 6 AÄŸustos'ta jandarmaya giderek ses kaydını paylaşıp ihbarda bulundu. Ali Y. gözaltına alındıktan sonra 'kasten orman yakmak' suçundan tutuklandı.

 

POMPALI TÜFEKLE BELEDÄ°YEYÄ° BASTI

Manavgat Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruÅŸturmada ihbarın detayları da ortaya çıktı. Ali Y., Özlem T. ile yaptığı telefon görüÅŸmesinde detayları anlattı. Özlem T. ifadesinde ÅŸu bilgileri paylaÅŸtı:

“Ali, telefonla beni aramıştı, 'Güçlüköy'ün Manhayıt mevkisindeki yangını bin lira karşılığında ben çıkardım. Hatta yangını çıkarmak için para veren kiÅŸi 250 lira da fazla verdi. Bu kiÅŸi bana, 'Yakalanırsan sarhoÅŸ ve madde bağımlısı olduÄŸunu ve hiçbir ÅŸey hatırlamadığını söyle' diye talimat verdi. Bana ormanı yaktıran ve para verenler farklı kiÅŸiler. Parayı vereni biliyorum ama yaktıranın kim olduÄŸunu bilmiyorum. Çıkan yangının kimin iÅŸine yaradığını da bilmiyorum' dedi. Ama bu talimatı ve parayı verenlerin kim olduÄŸunu bana söylemedi."

Ali Y.'nin madde bağımlısı olduÄŸunu ifade eden Özlem T., “Ali, önceden de madde kullanırdı. Ancak en son gördüÄŸümde, madde bağımlığının ileri düzeyde olduÄŸunu gördüm. Onun madde parası için orman yakacağını düÅŸünmezdim ama son gördüÄŸüm haliyle yapabileceÄŸini düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.

BELEDÄ°YEYÄ° BASIP ZABITALARI VURMUÅžTU

Bu arada, Alanya ilçesinde oturan Özlem T. ÅŸubat ayında, konakladığı barakayı yıkmak isteyen zabıta memurlarına kızdığı için Alanya Belediyesi'ne pompalı tüfekle gidip 2 zabıtayı yaralamıştı.

'KARDEŞİM BOŞBOĞAZDIR'

Ali Y.'nin tutuklanmasının ardından üzüldüÄŸünü belirten aÄŸabeyi Alaattin Y., iddiaların doÄŸru olmadığını söyledi. KardeÅŸinin alkol ve madde bağımlısı olduÄŸunu anlatan Alaattin Y., “KardeÅŸim alkol aldığı zaman bir yerde gündem olan ne varsa onu 'ben yaptım' derdi. SaÄŸa sola hava atmak ve göz korkutmak için böyle yapardı. Kesinlikle kardeÅŸim böyle bir ÅŸey yapamaz. KardeÅŸim hayvansever biridir. Biz böyle bir ÅŸey yapmayız. KardeÅŸim boÅŸboÄŸazdır. Üstüne atılan bu ÅŸeyler hoÅŸ deÄŸil" dedi.

Akseki'nin Güneyyaka Mahallesi'nde oturan Alaattin Y., kardeÅŸleriyle birlikte yangının devam ettiÄŸi günlerde söndürme çalışmalarına katıldığını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER