Bursa

Ortabağlar, Güllük Ve Mimarsinan’da uzlaşma görüşmeleri başlıyor

Yıldırım Belediyesi’nin Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahalleleri için hazırladığı projede uzlaşma görüşmeleri 17 Şubat’ta yapılacak.

Ortabağlar, Güllük Ve Mimarsinan’da uzlaşma görüşmeleri başlıyor
14-02-2018 16:45

Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüÅŸüm projeleri ile ilçeyi geleceÄŸe taşıyacak hamleler gerçekleÅŸtiren Yıldırım Belediyesi, dönüÅŸüm çalışmalarının önemli kısımlarından birini de OrtabaÄŸlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleÅŸtirecek. Ä°mar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 475 bin 732 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir ÅŸehrin izleri yükselecek. Projede 235 bin 520 metrekarelik alanda konutlar, 52 bin 450 metrekarelik kısımda ise ticarî alanlar yer alacak. Belediye BaÅŸkanı Ä°smail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle bilgilendirme ve uzlaÅŸma görüÅŸmelerine baÅŸlıyor.

Kentsel dönüÅŸümün bütün detaylarını hassasiyetle tamamladıklarını söyleyen BaÅŸkan Ä°smail Hakkı Edebali, “Mevcut yapıların yıpranmış olduÄŸu, bölge ekonomisinin zayıflığı tespit edildi. Sosyal alanların eksikliÄŸi, ulaşımın ve otopark meselesinin kentsel dönüÅŸümle çözümleneceÄŸi ortaya çıkmıştır. Ä°nsanlarımızın beklentilerine cevap verecek ÅŸekilde insan ve doÄŸa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmiÅŸimizin izleri olan, kültürler deÄŸerlerimizi koruyan, ÅŸehri olduÄŸu kadar hayatı da dönüÅŸtüren ideal Yıldırım’ı oluÅŸturuyoruz” dedi.

Edebali, “Herkesin fedakârlık göstermesi gerektiÄŸi kentsel dönüÅŸüm, insanlarımızın daha iyi ÅŸartlarda yaÅŸaması için yapılması gereken bir zorunluluktur. Ä°nsanlarımızın ideal ÅŸehircilik anlayışına uygun modern ve güvenli binalarda yaÅŸamalarını saÄŸlayacağız. Gönüllülük esasına uygun gerçekleÅŸtireceÄŸimiz dönüÅŸüm sayesinde ayrıca ilçemizde, kardeÅŸlik ve dayanışma duygularını pekiÅŸtireceÄŸiz. Ä°nsanı odaklı projelerle Yıldırım’ı yükselen bir deÄŸer haline getireceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER