Gündem

Özgür Özel'den 'Ahmak' davası yorumu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'ye hareketinden önce İstanbul Havalimanı’nda açıklama yapıyor. Özel, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "ahmak" davasıyla ilgili "Altı genel başkan yardımcımızı görevlendirdik. Biz kumpas kurmaya kalkışmalarına müsaade etmeyeceğiz. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız daha şiddetlisini görürsünüz" dedi.

Özgür Özel'den 'Ahmak' davası yorumu!
24-09-2024 12:58
24-09-2024 13:01

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" ABD'deki bir dizi toplantıya katılmak adına Türkiye'den ayrılıyoruz. Ziyaretlerimizin en başında BM toplantısına paralel olarak Sosyalist Enternasyonel'in partisini New York'ta yapacağız. Biz de dahil 77 ülke var. Orada bir konuşmam olacak. Son günlerde İsrail'in artırdığı saldırılar da gündemimizde olacak. Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesiyle ilgili de temaslarda bulunacağız.

Olmazsa olmaz gündemimiz, iktidarımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin AB'ye tam üye olmasıdır. Bükreş'teki toplantının sonuç bildirgesinde de yer almıştı. Almanya'nın tutumu da çok önemli. AB'ye tam üyelik hedefi Rusya, Çin ve Arap coğrafyasıyla ilişkilerin koparılacağı anlamına gelmiyor. Bu hedefle Rusya ile iyi ilişkiler zayıflamayacak.

Gündemdeki "ahmak" davasıyla ilgili altı genel başkan yardımcımızı görevlendirdik. Biz kumpas kurmaya kalkışmalarına müsaade etmeyeceğiz. Buradan bir cezanın olabilirliğini kimse normalleştirmesin, Türkiye’ye bu ayıbı bir daha yaşatacaklarını sanmıyorum. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız daha şiddetlisini görürsünüz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER