Gündem

Özgür Özel'den sert açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasına değindi.

Özgür Özel'den sert açıklamalar
04-06-2024 15:25
04-06-2024 15:27

Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Birileri CHP ile kavga etmek istiyor olabilir. Biz eski dostu hiç düşman bilemdik bilemeyiz. Seçim döneminde hemen önce hemen sonra İYİ Parti’den CHP’ye katılmak isteyenler oldu. Sayın Genel Başkan ismini de verebileceğim hala Milletvekili, hem Meral Akşener’in seçim öncesi böyle bir şey olmazsa iyi olur dediler biz aylarca bekledik. Biz bekledik ama şöyle şeyler de yaşadık. Örneğin Bizden aday olmayan bütün belediye başkanlarına listelerde yer verildi kanuna da aykırıydı YSK düşürdü.

"İKTİDAR SORUMLULUĞUNU TAŞIYANLAR DIŞINDA KİMSEYE MUHALEFET ETMEM"

Biz Bilecik Belediye Başkanımızı ittifakla seçmiştik. Seçime 1,5 ay kala Ak Parti ile birlikte Melek Mızrak Subaşı düştü onu Bilecikliler bu sefer çok yüksek bir oyla seçtiler. Seçim sonrası ilçe seçim kurullarında itirazlarımızda Ak Parti ile MHP’ ile birlikte oylar kuruldu hepsine de aynı diyalog kanallarından söyledik sustuk bekledik. bugün arkadaşlarımızla görüşen son çayını benimle beraber içen, Atatürkçü cumhuriyetçi birisi baba ocağına dönüyor diye CHP ile kavga etmeye çalışanlara şunu söylüyorum. Ben iktidar dışında iktidar sorumluluğunu taşıyanlar dışında kimseye muhalefet etmem, siz istiyorsunuz diye de sizinle kavga etmem.

"BİZİM BÜTÜN GÜCÜMÜZ İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK ÜZEREDİR BUNU BÖYLE BİLSİNLER"

Grup Başkan vekillerim bir tane mevkidaşını çıkmış ileri geri konuşuyor. Ona hatırlatın, o ileri geri konuşmaları seçimden önce de yaptı, Büyükşehir’e aday oldu bir muhtar kadar oy aldı memleketinden bir muhtar kadar oy alıp ondan sonra büyük büyük laflar edip halen daha nezaket sınırlarını aşmasın ama eğer aşacak olursa da ona tüketecek nefesimiz yok seçim öncesi olduğu gibi seçimden sonra da bizim bütün gücümüz iktidarı eleştirmek ve Türkiye’de bu iktidarı değiştirmek üzeredir bunu da bilsinler.

Pazar günü yapılan tekrar seçimlerinde 3 iddia koyduk. Siz ne yaparsanız yapın İstanbul'da Ekrem Başkan'a yapılan haksızlıkla gidip seçimleri yenilediniz, iptal ettiniz.

TEKRARLANAN SEÇİMLER

3 seçimde iddia koyduk Kırklareli Büyükkarıştıran ve Kayseri Pınarbaşı’nı kazandık. Ve bir şey daha görülmüş oldu, siz ne yaparsanız yapın İstanbul’da Ekrem Başkan’ın kazandığı ilk zaferi kabul etmeyip seçimi yenilediğinizde de, Pınarbaşı’nda herkesin gözü önünde oldu hakimlere hakaretler fiziki müdahaleler orada adeta terör estirmeler baskıyla seçimi iptal etmeler, Pınarbaşı ne dedi, zorbalığa başkanımı yedirmem dedi.

TÜRKEŞ'İN MEMLEKETİ CHP'YE EMANET

Elbette ki MHP için kritik önemdeki bir yer. Şundan bütün MHP’liler emin olsun, Alparslan Türkeş’in memleketini CHP kazandı diye bizim MHP’lilere hürmetsizliğimiz olmaz. Türkeş'in memleketini CHP kazandı diye, CHP Türkeş'e saygısızlık yapacak bir parti değildir. Türkeş’e saygı duyan ve onun memleketinde olan herkes bilsin ki sizin hukukunuz önce bana sonra da Deniz Yağan’a emanettir.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’YE YANIT

Çünkü CHP siyasette gerilimden beslenen bir parti değildir. Kim olursa olsun eski dosttan düşman olmaz, siyasi rakipleri düşman bilmeyiz, demokrasiden ayrılmayız ama birileri mevcudiyetini koruyacak diye CHP ile çatışmak istiyorlarsa adı kim olursa olsun asla o çatışmanın parçası olmayız.

Sayın Devlet Bahçeli’nin bugün kullandığı bütün ifadeleri, onları metne yazan ve kendi kusurlarını örtmeye çalışan bütün MHP’lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisinin kusuru görüyorum Devlet Bey’in de canı sağ olsun.

HAKKARİ’DE KAYYUM TEPKİSİ

Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz.

“SANA GÖRE DEMOKRASİ BANA GÖRE DEMOKRASİ OLMAZ”

Ahmet Türk seçildikçe halk Türk'ü seçtikçe, onlar kayyım atıyorlar. Mardin Büyükşehir'deki kayyım atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki veriyoruz. Sana göre demokrasi, bana göre demokrasi olmaz.

Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

“BİZİM 60 GÜNDE İNCELEYİP İDDİA ETTİĞİMİZ AYKIRILIKLARI AYM 6 YILDA İNCELEDİ”

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi...

''TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİN KİRİŞLERİ KIRIKTIR''

Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hepten hukuksuzdur, yetkisizdir. Devlet bir başına kolonsuz, kirişsiz kalacaktır. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, üzerine yemin edilen anayasaya sadakat göstermek yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekmektedir.

"6 ŞUBAT DEPREMLERİ DAVALARINDA ADALET ASKIDA"

Deprem konutlarının bir senede yüzde 12'si verildi. Oysa bir yılda hepsi verilecekti. Orta ve az hasarlı olanlar var. Onlar konutlarını güçlendirdiler, bütün paralarını verdiler, bankadan kredi aldılar. Ama şimdi Hatay'da 7 ilçede, sen her şeyi yaptın ama sana başka yerde konut vereceğiz burayı da rezerv alan yapacağız diyorlar.

Depremde canını kurtaranlar evini kurtarmanın peşinde, adalet peşinde olan aileler var. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden ve onları bu dünyada bir başına bırakanların adalet isteği var.
Tek istekleri adaletsizlikleri halkın duyması.

Depremzedeler Ezgi Apartmanı için adalet diyor. 4 yıl sonra kolonlar kesildi deyip ihbar alan, kontrol edildikten sonra bir şey yok yaşayın burada dediler. Sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER