Bursa

Özkula: Şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmeli

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı’nın kız kardeşlerinin uğradığı şiddet olayıyla ilgili Kestel Kent Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. Kadına yönelik şiddet olaylarında suçluların hak ettikleri cezaları almadıklarını belirten Özkula; “Kadınlara uygulanan şiddet konusunda mutlaka gerekli önlemler alınmalı ve kadınlara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi.

Özkula: Şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmeli
29-01-2018 20:50

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı’nın kız kardeşlerinin uğradığı şiddet olayıyla ilgili Kestel Kent Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, İl Eski Başkanı Şadi Özdemir, Geçmiş dönem Milletvekili İlhan Demiröz, İlçe Başkanları, siyasi parti temsilcileri, kadın örgütleri ve çok sayıda partilinin katıldığı eylemde konuşan Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı yaptığı açıklamada kız kardeşinin uzun süredir Kestel'de mali müşavirlik görevi yaptığını belirterek; “Nurcan Atlı Sezgin, 27 Ocak günü saat 23.30'da iş yerinden evine gitmek için yola çıktığında evinin önüne geldiğinde iki şehir eşkıyasının, trafik canavarının 'sen nasıl araba kullanıyorsun' diyerek tekme ve yumruklarla şiddetine maruz kalmıştır. Nurcan Atlı Sezgin'i darp edenler savcılığa dahi çıkarılmadan serbest bırakılmışlardır. Bugün buradaki mücadelemizin ana sebebi Nurcan Atlı Sezgin'e ve Filiz Atlı'ya darp yapanların yargıya teslim edilmesi için yapılan mücadeledir. Onların adalet önünde hesap vermesidir. Bu kesinlikle siyasal bir olay değildir. Bu sadece spontane gelişen, tesadüfi olan, hepimizin başına gelebilecek bir olay. Burada Kestel'in tüm dinamikleriyle beraberiz. MHP, Saadet Partisi, Dolunay Partisi, diğer partilerimiz, kadın derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız hepsi ‘kadına şiddete hayır’ demek için buradayız. Sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz” diye konuştu.

SESSİZ KALINIYOR

Yıldıray Atlı’nın ardından söz alan İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, kadına yönelik şiddet olaylarının çok sık meydana geldiğine dikkat çekerek; “Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet olayı ile sarsılıyoruz. Ürkütücü olan ise toplumun şiddet olaylarına karşı duyarlılığını yitirmiş olmasıdır. İşinden çıkıp evine gitmek üzere arabasına binen Nurcan Atlı adındaki kardeşimiz, bir grup trafik magandası tarafından ‘yanlış döndün’ gibi komik bir gerekçe gösterilerek feci halde darp edilmiştir. Onun çığlıklarına koşup, kurtarmak isteyen ablası Filiz Atlı kardeşimiz de aynı şekilde darp edilmiştir. Yapıları gereği erkekler kadar güçlü olamayan kadınlar, her ne olursa olsun şiddeti kesinlikle hak etmemektedirler. Kadın insandır, erkekler de insan evladıdır. Yani kadınlar aynı zamanda bir anadır, o kişiler de bir anadan doğmuşlardır. Sevgi ve saygının, anlayış ve iletişimin eksik olduğu toplumumuzda, insanlar birbirini anlamaya çaba göstermek yerine güç gösterisi yapmaya, üstünlük sağlamayı kaba kuvvetle çözmeye çalışmaktadırlar. Toplumumuzun geneline hakim olan korku ve baskı nedeni ile bu tür olaylara kimse müdahale etmiyor, herkes şiddet ve tacize seyirci kalmayı,  sessiz kalmayı tercih etmektedirler. Böylece magandalık ve kaba kuvvet rahat rahat cirit oynamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

SUSMAYACAĞIZ

“Korunması, sevilmesi, sayılması gereken kadına şiddet uygulamak çok alçakça bir eylemdir” diyen Özkula sözlerini şöyle tamamladı: “Kadına şiddet uygulamak erkeklik değil, acizliktir. İşin en acı yanı bu acımasızlığı yapanlar şu anda dışarda rahat rahat dolaşmaktadırlar. Bu da başka ‘kadına şiddete’ cesaret vermektedir. Adalet yerini bulmamaktadır. Suçlular hak ettikleri cezayı almamaktadır. Kadınlara uygulanan şiddet konusunda mutlaka gerekli önlemler alınmalı ve kadınlara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir. Aslında bu yaşananlar, ülkemizdeki eğitim ve adalet sisteminin kadınlarımıza yansımalarıdır. Eğitimden, sanattan, bilimden, kültürden, adaletten, insan haklarından bi-haber bir toplumda bu olayların son bulmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun için bütün toplum kesimlerine, eğitimcilere ve her konudaki toplum sorumlularına empati kültürünü yerleştirmeyi, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmaktan çekinmeyi, adil ve Sorumlu olmayı öğretmeliyiz. Susmamayı, hakkımızı savunmayı öğrenmeliyiz. Bizler bu vahşice saldırıyı yapanların gereken cezayı alması için olayın takipçisi olacağız, elimizden geleni yapacağız. Kadınlara şiddetin son bulacağı güne kadar hiç susmayacağız.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER